Καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής, προς την Διοίκηση ΕΛΤΑ για απόλυση συμβασιούχου

Δημοσιεύτηκε στις

 

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση των ΕΛΤΑ η οποία την Τρίτη 3 Γενάρη 2017 προχώρησε στην καταγγελία σύμβασης οχταμηνίτη συμβασιούχου εργαζόμενου των ΕΛΤΑ.

 

Δεν είχαμε καμία αυταπάτη πως η σημερινή «αριστερή» διοίκηση των ΕΛΤΑ, διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα εφάρμοζε διαφορετική πολιτική από όλες τις προηγούμενες. Εφαρμόζει κατά γράμμα τις απαιτήσεις της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ για επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Γι’ αυτό δεν προχωράει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά επιδιώκει να βγει η δουλειά με εντατικοποίηση της εργασίας, με συμβασιούχους, με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω δουλεμπορικών γραφείων, με μισθούς κατάπτυστους και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα. Στόχος τους είναι να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία των ΕΛΤΑ και να τα ξεπουλήσουν με μεγαλύτερη ευκολία.

 

Η κατάντια τους προχωράει ακόμα παραπέρα κλέβοντας από το στόμα και τα λιγοστά ψίχουλα από φτωχούς εργαζόμενους που οι ίδιοι προσέλαβαν με οχτάμηνη σύμβαση! Εργαζόμενους συμβασιούχους που το αυτονόητο δικαίωμα τους στη δουλειά έχει ημερομηνία λήξης. Που τους τρέχουν από γραφείο σε γραφείο από τη μία άκρη της Αθήνας στην άλλη ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες. Που τους φορτώνουν ευθύνες και υποχρεώσεις, χωρίς τις αντίστοιχες απολαβές και διασφαλίσεις για τους ίδιους, όπως την τήρηση ταμείου χωρίς να τους παρέχεται το αντίστοιχο επίδομα, φορτώνοντας στην πλάτη του κάθε εργαζόμενου την κάλυψη τυχών λαθών.

 

Εν ολίγοις εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, που οι ίδιοι έχουν συμβάλλει στη δημιουργία τους, συνεπικουρούμενοι από τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες πλειοψηφίες σε ΠΟΣΤ και σωματεία των ΕΛΤΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΚ, ΠΑΚ). Είναι αυτοί που όλοι μαζί «πίνουν κρασί» στο όνομα του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας, στην ΕΕ και τις πολιτικές της. Αυτοί που χρόνια τώρα με τη στάση τους συμβάλλουν στο κατακρήμνισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, στην χειροτέρευση των όρων δουλειάς. Αυτοί που καλλιεργούν τη μοιρολατρία, τη λογική του λιγότερου κακού, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, δεν γράφουν τους συμβασιούχους στα σωματεία τους.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!

 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

 

Το ΣΕΤΤΑ προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, μαζί με τον εργαζόμενο, διεκδικώντας την άμεση επιστροφή του συναδέλφου στην εργασία του. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να συνταχθούν με το ΣΕΤΤΑ, να απαιτήσουν καμία απόλυση συναδέλφου. Καλούμε επίσης τα Σωματεία του Κλάδου να πάρουν θέση. Το ΣΕΤΤΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού στην κατεύθυνση διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, άμεσων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των ενοικιαζόμενων σε αορίστου.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

 

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΤΑ

 

 

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...