Καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού για το άρθρο της Εφημερίδας ΑΥΓΗ για την απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Η εφημερίδα-«κυβερνητικό όργανο» Αυγή την προηγούμενη εβδομάδα με ένα άρθρο λίβελο καταφερόταν ενάντια  όχι μόνο στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ αλλά συνολικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις κάνοντας λόγο για «ομηρία της κοινωνίας».

Χρησιμοποιούν με βρόμικο τρόπο το ζήτημα της κοινωνικής προστασίας και τη δημόσιας υγείας με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων τσακίζοντας κάθε εργατικό-λαϊκό δικαίωμα όπως και την πρόσβαση στην Υγεία.

Ξέρουμε καλά ότι αυτό που τους καίει δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά η προστασία των κερδών του κεφαλαίου. Αυτά απειλούνται από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και γι αυτό για ακόμη μια φορά προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, ακολουθούν για ακόμη μια φορά την τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

Τους είναι δύσκολο να κατανοήσουν την ταξική αλληλεγγύη γιατί στα «βασικά συνδικαλιστικά μαθήματα» που αναφέρεται το άρθρο δεν διδάσκεται! Είναι η αλληλεγγύη που μόνο ένας εργάτης μπορεί να νοιώσει για τον συνάδελφό του σε όποιο κλάδο κι αν είναι ακριβώς γιατί βιώνουν την ίδια εκμετάλλευση, την ίδια μοίρα.

Αυτή τη φορά ήταν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αύριο θα είναι οι εμποροϋπάλληλοι και μετά οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό μπροστά στην απεργία του κλάδου στις 20 Ιούλη. Παρά της προσπάθειες της ΑΥΓΗΣ και του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό θα οργανώσουμε την απεργία μας. Δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιες πρακτικές.

Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό δουλεύουν ατελείωτες ώρες, με μισθούς-ξεροκόμματο, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και όποτε, όπως και εάν βολεύει τον εργοδότη λίγο τον απασχολεί τον αρθρογράφο. Το ζήτημα είναι να μην «διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της οικονομίας». Αυτό είναι από μόνο του η απόδειξη ότι η ανάπτυξη στον Τουρισμό δεν είναι εθνική και κοινωνική υπόθεση αλλά υπόθεση των μονοπωλιακών ομίλων που μας ξεζουμίζουν για τα κέρδη τους.

Το  δικαίωμα στην απεργία η τάξη μας το κατάκτησε με αίμα οπότε ας το σκεφτούν πολύ καλά όσοι στρώνουν το δρόμο για την περιστολή του. Η κυβέρνηση και οι κεφαλαιοκράτες γνωρίζουν καλά ότι η σημερινή κατάσταση στο εργατικό κίνημα δεν θα είναι πάντα ίδια. Γι αυτό και προσπαθούν να βάλουν επιπρόσθετα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας με νέο αντιδραστικό νόμο περί συνδικαλισμού.

Θέλουν στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς “σιγή νεκροταφείου”

Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο Εμπόριο και την απεργία τους στις 16 Ιούλη ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 20 Ιούλη, να νοιώσουν τη δύναμη της τάξης μας, να νεκρώσουν τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΥΘΜΩΝΟΣ

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...