Καταγγελία του κλαδικού σωματείου χρηματοπιστωτικού για τη γιορτή ελληνικής νεολαίας

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Το Σωματείο μας καταδικάζει και καταγγέλλει την απόφαση της δημοτικής αρχής του κ. Καμίνη, που παραχώρησε στη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που διώκεται ποινικά, το χώρο του πάρκου Χωροφυλακής για εκδήλωση (“γιορτή ελληνικής νεολαίας”), νομιμοποιώντας έτσι την εγκληματική της δραστηριότητα. Δίνουν χώρο στους ναζί για να χύσουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο στη νεολαία.

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής είναι θέσεις υπεράσπισης των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου γι’ αυτό και είναι εχθρικές για τους νέους και τις νέες των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί ως μαντρόσκυλο το σάπιο και διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα που βασανίζει τους πολλούς για να πλουτίζουν οι λίγοι.

Οι ιδέες τους όπως ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο ναζισμός είναι σάπιες μέχρι το μεδούλι. Δεν στρέφονται μόνο ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά ενάντια σε κάθε νέο εργαζόμενο, άνεργο, σπουδαστή, μαθητή, σε κάθε νέο και νέα που παλεύει για μία καλύτερη ζωή.

Φοράνε το προσωπείο του “αντισυστημικού”, όμως μέσα στο κοινοβούλιο υπερασπίζονται με τις θέσεις τους τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, ενώ έξω από τη Βουλή εχθρεύονται και επιτίθενται στους ταξικούς αγώνες, στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να πασάρουν εργαζόμενους με 300€ στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας, οι εργαζόμενοι τελικά θα απομονώσουν τους ναζιστές – εγκληματίες της Χρυσής Αυγής! Δεν θα έχουν τόπο να σταθούν σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά λαϊκή γειτονιά, σε κανένα σχολείο, σε καμιά σχολή. Τελικά, θα τους ξαποστείλουν εκεί που πραγματικά έχουν θέση: Στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος που γεννάει το φασισμό και τη ναζιστική εγκληματικότητα.

 Η Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...