Καταγγελία του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για τη στάση του Υπουργείου Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει το Υπουργείο Εργασίας, που με τη στάση του κάνει πλάτες στην εργοδοσία της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ και τις πρακτικές της, ενάντια στους εργαζόμενους.

Τον τελευταίο μήνα το Σωματείο και οι εργαζόμενοι της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για να συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα των εργαζόμενων  (μη καταβολή δεδουλευμένων, απολύσεις, μέτρα ατομικής προστασίας, κλπ). Με τηλέφωνα, mail και μαζική παράσταση έξω από το Υπουργείο έχει υποβληθεί πολλές φορές αίτημα για συνάντηση. Προκλητικά όμως το Υπουργείο αποφεύγει να δώσει απάντηση για το αν θα γίνει ή όχι.

Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Εργασίας έμμεσα, αλλά ξεκάθαρα, δίνει χώρο στην εργοδοσία να συνεχίζει την επίθεσή της ενάντια στους εργαζόμενους, με απολύσεις και εκδικητικές αγωγές προς τους συναδέλφους. Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες (15/03/18), στο ειρηνοδικείο Καλλιθέας, όπου εκδικαζόταν η αίτηση για επιβολή ασφαλιστικών μέτρων για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, η πλευρά της εργοδοσίας βρήκε έναν «απρόσμενο» σύμμαχο. Υπάλληλος από τη νομική υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ, βρέθηκε στο πλευρό της εταιρείας συμφερόντων Καλογρίτσα, ζητώντας και αυτός αναβολή. Όλοι μαζί, λοιπόν απέναντι στους εργάτες! Συγχαρητήρια !

Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα…

Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι η κυβέρνηση, το κράτος συνολικά, στην πραγματικότητα δουλεύει για τους εργολάβους, για το κεφάλαιο, και όχι για τους εργαζόμενους. Και αυτή την δουλειά την κάνει σωστά!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα και να προσανατολίζουν την πάλη τους ενάντια όχι μόνο στον εκάστοτε εργοδότη τους, αλλά ενάντια σε όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος τους.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων είναι την Τρίτη 20 Μάρτη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια  (προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος), διεκδικώντας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ΣΣΕ με αυξήσεις. 

Οι εργαζόμενοι θα απαιτήσουν ξανά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την Πέμπτη στις 10 π.μ. με παράσταση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...