Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για την απαράδεκτη τιμωρία στρατιώτη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου ομόφωνα καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της τιμωρίας του στρατιώτη που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Το αναφέρετο δικαίωμα του να εκφράσει την αντίθεσή του ,να μιλήσει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον πραγματικό ρόλο των γερακιών του πολέμου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ενόχλησε και πρέπει να τιμωρηθεί!

Ενόχλησε ότι ανέδειξε τα πραγματικά αίτια που οδηγούν τους λαούς στο αιματοκύλισμα, στα βάσανα και στην προσφυγιά και δεν είναι άλλα από την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Στην ίδια ομιλία που μίλησε από καρδιάς και παλικαρίσια για το καθήκον των εργατών και των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που υπηρετούν τη θητεία τους, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί την ίδια στιγμή που κάνει επιθεώρηση μονάδων με τη συνοδεία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, που κόβει από μισθούς και συντάξεις για να χρηματοδοτεί τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και αποστολές που εκτός των άλλων συνδράμουν και στην όξυνση των πολεμικών αναμετρήσεων στη Συρία και αλλού, τιμωρείται ο στρατιώτης που ανέδειξε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αυτό το γεγονός και οι τελευταίες εξελίξεις που εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς πρέπει να θορυβήσει τους εργαζόμενους ακόμα περισσότερο, οργανώνοντας αποφασιστικά την πάλη τους ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ενάντια στην πολιτική που γεννά την φτώχεια, τους πολέμους, την εκμετάλλευση και την προσφυγιά.

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε Κλιμακώνουμε με απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ Με Απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ και συγκέντρωση στις 10:30πμ στο...