Καταγγελία της Ομοσπονδίας Φαρμάκου για την επικίνδυνη τακτική της εταιρείας ΣΑΡΑΝΤΗ

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την εταιρεία Γρ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ για την απαράδεκτη στάση της απέναντι σε συνάδελφό μας, εργάτη στο εργοστάσιο του ομίλου στα Οινόφυτα. 

Πρόκειται για το συνάδελφο Γιώργο Κατάτση, εργαζόμενο στον όμιλο σχεδόν 20 χρόνια, που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο και πρόσφατα τον υποχρέωσε  να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς.

Είναι αυτονόητο ότι η κατάσταση της υγείας του συναδέλφου καθιστά αναγκαία την απομάκρυνσή του από την παραγωγή, όπου δουλεύει μέχρι τώρα, και την απασχόλησή του σε θέση εργασίας που να μη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Η Ομοσπονδία μας έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις στη Διοίκηση της εταιρείας, από τότε ακόμα που εμφανίστηκε το πρόβλημα υγείας του συναδέλφου και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που αυτό επιδεινώθηκε, προκειμένου να προχωρήσει στην αλλαγή θέσης εργασίας, με την επιστροφή του συναδέλφου μετά την αναρρωτική του άδεια.

Παρόλα αυτά, και παρά τις από 19/6/2015 συστάσεις του Σ.ΕΠ.Ε., η εταιρία δεν έπραξε το αυτονόητο και εξακολουθεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του συναδέλφου μας, επιμένοντας στην αρχική της θέση ότι «στο πόστο που βρίσκεται δε διατρέχει κίνδυνο, αφού του έχει δοθεί η δυνατότητα, να διακόπτει από τη δουλειά, αν νιώθει την παραμικρή ενόχληση….»!

Όπως είναι γνωστό σε οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο, η διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας απαιτεί συντονισμό από έναν αριθμό εργαζόμενων, πράγμα που είναι αδύνατο, όταν ένας εργαζόμενος αντιμετωπίζει πρόβλημα που τον αναγκάζει να σταματά συχνά και χωρίς προειδοποίηση. Αυτό φαίνεται να το παραβλέπει η Διοίκηση της εταιρείας, όπως και το γεγονός ότι αυτή η δουλειά συνοδεύεται από έντονο στρες, λόγω ταχύτητας, το οποίο δεν βοηθά σε καμία περίπτωση το συνάδελφο. Παραβλέπει, επίσης, τις πιέσεις που υπάρχουν προς τους εργαζόμενους, όταν μια γραμμή καθυστερεί.

Επομένως, η επίμονη άρνηση της εταιρείας Γρ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ να τοποθετήσει το συνάδελφο σε άλλο πόστο, δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρει το γεγονός της έκθεσης της ζωής ενός εργαζόμενου σε κίνδυνο ή ότι προσπαθεί να τον εξωθήσει σε παραίτηση.

Από πλευράς εργαζόμενου και Ομοσπονδίας  ζητήθηκε να γίνει αλλαγή θέσης εργασίας, ώστε να μπορεί ο συνάδελφος να προσφέρει στην εταιρεία, αλλά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια και χωρίς να πρέπει να απολογείται για το πρόβλημα υγείας που έχει.

Σε αυτό θα επιμείνουμε και θα δώσουμε τη μάχη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας – εργαζόμενους στην εταιρεία Γρ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ – να σταθούν αλληλέγγυοι στο συνάδελφο Κατάτση και ενωμένοι σα μια γροθιά να υπερασπίσουν την υγεία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα, την ίδια τη ζωή του κάθε εργάτη μέσα στο χώρο δουλειάς.

Να οργανωθούν μέσα στο χώρο δουλειάς, στο κλαδικό τους σωματείο, στο πλάι της κλαδικής Ομοσπονδίας μας.

Να αντισταθούν, συνολικά, στην προσπάθεια που κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και γενικότερα η μεγαλοεργοδοσία, με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων και των δυνάμεων που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία των συμφερόντων της, να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, να ξεθεμελιώσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, να κάνει τους εργάτες τροφή για τις μηχανές της, όπως, στην κυριολεξία, έγινε στα Ελληνικά Πετρέλαια, με το εργοδοτικό έγκλημα, που «μέτρησε» 6 θύματα – εργάτες.

Η Ομοσπονδία μας θα δώσει με όλα τα μέσα τη μάχη, για να υπερασπίσει τη ζωή του συναδέλφου Κατάτση και κάθε συναδέλφου που βρίσκεται ή θα βρεθεί στην ίδια θέση, μαζί με τη μάχη της υπεράσπισης όλων των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της ικανοποίησης των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών τους.

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...