Καταγγελία της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Αττικής για την νέα καταπάτηση συνδικαλιστικών ελευθεριών στην PwC

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της PwC η οποία για μια ακόμα φορά παρεμποδίζει την νόμιμη και ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σε πρόσφατο αίτημα του σωματείου για παραχώρηση χώρου όπου κάνουν διάλειμμα οι εργαζόμενοι για ενημέρωση του σχεδίου κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΠΟΛ απάντησαν ότι το αίτημα δεν βρίσκει έρεισμα στον νόμο και ότι δεν γνωρίζουν διάταξη που να προβλέπει σχετικό δικαίωμα! Κρύβονται πίσω από προφάσεις και αρνούνται για μια ακόμα φορά την είσοδο του σωματείου στο χώρο όπως ορίζεται από τον ν.1264/82.

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εργασίας καθώς και του ειδικού σώματος επιθεωρητών εργασίας, οι οποίοι κάνουν «πλάτες» στην εργοδοσίας της PwC.

Με απειλές, προπηλακισμούς, ύβρεις, αξιοποιώντας στελέχη της αλλά και εταιρίες σεκιούριτι, η εργοδοσία της PWC προσπαθεί να παρεμποδίσει εκλεγμένους συνδικαλιστές και εργαζόμενους της στην ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών τους καθηκόντων όπως ορίζονται από τον νόμο.

Το Υπουργείο εργασίας γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άρθρο του εργατικού δικαίου που η εργοδοσία της PwC δεν έχει καταπατήσει. Γνωρίζει από τις καταγγελίες των ίδιων των συναδέλφων μας αλλά και της ΕΛΕΠΑ για τις παράνομες συμβάσεις «μεσαίωνα» που ήδη εφαρμόζει η εργοδοσία της PwC (την ίδια στιγμή που υπάρχει απόφαση του ΣΕΠΕ ότι οι συμβάσεις δεν είναι σύννομες), για τα ωράρια εργασίας που είναι κυριολεκτικά μέρα-νύχτα, για τις απλήρωτες υπερωρίες, για το γεγονός ότι μέχρι και σε ξενοδοχεία επιχείρησε η εργοδοσία να «μαντρώσει» τους συναδέλφους για να αποφύγει τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας.

Επιπλέον γνωρίζει ότι άνθρωποι που δεν ανήκουν στο προσωπικό της PwC, κατ’ εντολή της εργοδοσίας, σε ρόλο «ασφαλίτη», κυνηγούν τις ανακοινώσεις του σωματείου και όποιον τις κρατά στο χέρι προσπαθώντας να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου και να τρομοκρατήσουν το σύνολο των συναδέλφων.

Το Υπουργείο εργασίας γνωρίζει ότι η εργοδοσία της PwC έχει απασχολήσει δεκάδες φορές το σώμα επιθεωρητών εργασίας για αυτά τα ζητήματα, και όμως κλείνει τα μάτια.

Την ίδια στιγμή, αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κλιμακώνει το «αλισβερίσι» με τις μεγάλες εταιρίες τους κλάδου παραδίδοντας τους έργα και υπηρεσίες. Προφανώς το κλίμα τρομοκρατίας και οι απειλές σε εκλεγμένους συνδικαλιστές είναι «προαπαιτούμενο» για την μεταξύ τους συνεργασία.

Καλούμε ακόμα μία φορά, το Υπουργείο να πάρει θέση απέναντι στην τρομοκρατία και τους προπηλακισμούς, στην καταφανέστατη καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, την παρεμπόδιση άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Απαιτούμε να οριστεί άμεσα τριμερής συνάντηση

στο Υπουργείο Εργασίας.

Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν μας φοβίζουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας  PwC αλλά καλούμε τους συνάδελφους ακόμα πιο αποφασιστικά να πλαισιώσουν την ΕΛΕΠΑ και την ΠΟΛ στην μάχη που δίνει για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...