Καταγγελία της Ένωσης Λογιστών για την εταιρεία PriceWaterCoopers που προχώρησε μονομερώς στην μεταβολή του ωραρίου εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Καταγγέλλουμε την διοίκηση της εταιρείας PriceWaterCoopers (PWC), που ενώ προχώρησε μονομερώς στην μεταβολή του ωραρίου εργασίας από 8ωρο (9.00-17.00) σε εννιάωρο (9.00-18.00) από την 1/11/2016, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους της με σχετικό e-mail, αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας να επαναφέρει το ωράριο σε οχτάωρο και να ενημερώσει τους εργαζόμενους της με τον ίδιο τρόπο (με e-mail).

 Και δεν φτάνει που η διοίκηση της εταιρίας αρνείται να επαναφέρει το οχτάωρο, με έγγραφό της προς την επιθεώρηση εργασίας στις 22/5/2017 χρησιμοποιεί ψέματα για να αιτιολογήσει την στάση της, λέγοντας ότι έχει ενημερώσει προφορικά την πλειοψηφία των εργαζόμενων εδώ και ένα χρόνο!!! Απορία μας προκαλεί το πώς η διοίκηση της PwC ενημέρωσε τους εργαζόμενους της από τον Μάιο του 2016, για μια απόφαση που πάρθηκε και κοινοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2016!!!

 Καθώς η δυσφορία των συναδέλφων για αυτήν την μεθόδευση είναι μεγάλη, η διοίκηση της εταιρίας για να επιβάλλει σιγή ιχθύος στο χώρο εργασίας προχώρησε και σε ευθείες απειλές ενάντιων εργαζομένων της, μελών των Δ.Σ της Π.Ο.Λ και της Ε.Λ.Ε.Π.Α οι οποίοι ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους, ως όφειλαν, για την παραπάνω απόφαση.

 Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνάδελφοί μας εργάζονται όχι μόνο 9 ώρες, αλλά κυριολεκτικά νύχτα-μέρα, σαββατοκύριακα, ακόμα και σε ξενοδοχεία ώστε να τους κρύψει η διοίκηση από τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας.

 Επειδή η παρέμβαση του σωματείου μας βάζει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, η διοίκηση κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματά μας, προτού καν προλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ψηφίσει όλη την νέα αντεργατική νομοθεσία, την οποία έχει συμφωνήσει με τον ΣΕΒ και τους “θεσμούς”.

 Εμείς δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας όχι μόνο να αποκρούσουμε τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, αλλά και για την καλύτερη οργάνωση των συναδέλφων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο μας, την ΕΛΕΠΑ ώστε να βάλουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

  Η Κεντρική Διοίκηση

Περισσότερα

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...