Καταγγελία της Ένωσης Λογιστών για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης

Δημοσιεύτηκε στις

 

Καταγγέλλουμε την διοίκηση της εταιρείας PriceWaterhouseCoopers (PWC), που δείχνοντας για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο και την πλήρη αδιαφορία της για τα δικαιώματα των εργαζομένων, απαγόρευσε την είσοδο στα γραφεία της σε εργαζόμενούς της, εκλεγμένα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ) και της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Ε.Λ.Ε.Π.Α). Στόχος της εταιρείας, ήταν να μην πραγματοποιηθεί η περιοδεία του σωματείου με την αιτιολογία ότι ήταν προγραμματισμένη εντός εργάσιμων ωρών (16.45) !!!;;;Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η πρεμούρα της να εμποδίσει την επαφή των συνδικαλιστών με τους συναδέλφους τους, που κλείδωσε τις πόρτες των κτιρίων και ενίσχυσε τη φύλαξη με επιπλέον υπαλλήλους της εταιρείας σεκιούριτι. Με κύριο στόχο να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού, γεγονός το οποίο προκάλεσε έντονη δυσφορία και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων της εταιρίας. Μάλιστα ο εμπαιγμός της εταιρείας συνεχίστηκε και όταν οι συνάδελφοι ζήτησαν να μπουν στα γραφεία μετά το πέρας του ωραρίου. Αυτή τη φορά, πρόφαση για την εμπόδιση της εισόδου τους ήταν πως δεν «έχουν δηλωθεί για υπερωριακή απασχόληση» !!!;;; άρα δεν πρέπει να βρίσκονται εντός των γραφείων.

Η στάση της διοίκησης της PWC δείχνει ότι φοβάται την παρουσία και τη δράση του σωματείου στο χώρο δουλειάς, τη συλλογική και οργανωμένη πάλη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας. Αντιλαμβάνεται ότι η απήχηση και το κύρος του σωματείου συνεχώς αυξάνονται στις συνειδήσεις των εργαζομένων στις ελεγκτικές εταιρείες.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που μέσω της αδιάκοπης πάλης του σωματείου, οι εργαζόμενοι έχουν κατακτήσει να πληρώνονται τις υπερωρίες τους και μάχονται για την επαναφορά του οχταώρου (09.00 – 17.00) σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση της επιθεώρησης εργασίας που η διοίκηση της PWC αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει.

 Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην PWC και στις άλλες ελεγκτικές εταιρείες να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να απαιτήσουν την ανεμπόδιστη παρουσία και δράση των συνδικαλιστικών οργάνων στους χώρους εργασίας.

Να πληθύνουν τις γραμμές του σωματείου, να συμμετέχουν στη ζωή και στη δράση του.  Να συμβάλουν στο να γίνει πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να παλεύει πιο αποτελεσματικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

 Μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

 

Οι εργοδότες έχουν την πλήρη στήριξη όλων των κυβερνήσεων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια (είτε «δεξιών» είτε «αριστερών»). Οι νόμοι για περεταίρω φοροαπαλλαγές των εταιρειών, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ο νέος Συνδικαλιστικός Νόμος είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Μέσω των οργανώσεων τους (ΣΕΒ, ΟΕΕ κ.α.) οργανώνουν την επίθεσή τους στα δικαιώματα και στις ελευθερίες των εργαζομένων.

 ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!

 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Η Κεντρική Διοίκηση

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...