Καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου για τις αρχαιρεσίες στο σωματείο-μηχανισμό εμπορίου – τροφίμων σούπερ μάρκετ Αθηνών

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες ,εργαζόμενοι στα super market,

η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει το όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας στους συνάδελφους στα super market της Αττικής, με σκοπό να αναγκάσει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις «αρχαιρεσίες» του δήθεν εργατικού «σωματείου» με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου, Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών», ενός καραμπινάτου μηχανισμού της εργοδοσίας.

 Εργοδοσία, διευθυντικά στελέχη, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, με πρώτα βιολιά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, «τρέχουν» χέρι-χέρι αυτόν τον εργοδοτικό μηχανισμό, που τιτλοφορείται «σωματείο», ώστε να προωθεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και να «παράγει» αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη ΓΣΕΕ, μια φάμπρικα με καθοριστικό ρόλο συνολικά στους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα.

 Η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που με τις ισχυρές πλάτες της εργοδοσίας (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΜY MARKET, AB BAΣΙΛΟΠΟΥΛΟ) και των ανθρώπων της κάνει εκλογές στο σωματείο-μηχανισμό “ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ”, με δεκάδες διευθυντικά στελέχη να παρελαύνουν στο χώρο των εκλογών, αλλά και στο ψηφοδέλτιό τους, κάθε μέρα γίνεται ακόμα πιο ξεδιάντροπη.

 Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της ΔΑΣ επί της διαδικασίας των αρχαιρεσιών, αφού έκαναν γαργάρα τις όποιες ονομαστικές αναφορές υπάρχουν για τους διευθυντές και τα μεγαλοστελέχη της εργοδοσίας στις γραμμές των εργατών, τόνισαν πως όλες οι νέες αιτήσεις που κατά εκατοντάδες γράφονται στα τραπεζάκια έξω από το χώρο των εκλογών και έχουν δημιουργήσει ένα νέο μητρώο που κρατείται παράλληλα με το υπάρχον, είναι ήδη μέλη του σωματείου! Προφανώς ετοιμάζονται στα μουλωχτά να αντικαταστήσουν ονόματα μελών που δεν ψήφισαν με νέες αιτήσεις.

 Γι’ αυτό άλλωστε δεν έδωσαν και δεν δίνουν το μητρώο. Γι’ αυτό οι νέες αιτήσεις κρατούνται ξεχωριστά και δεν καταγράφονται κάτω από το υπάρχον μητρώο, ώστε να μονογράφονται καθημερινά. Η βρωμιά, η ξετσιπωσιά και η ψευτιά πάνε μαζί.

 Με βάση τα παραπάνω καμία έκπληξη δεν προκαλεί η αξιοποίηση της ΟΙΥΕ ως “μαγαζί” των επιχειρηματιών των super market. Με το θράσος που τους δίνει η στήριξη των εργοδοτών, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποίησαν πρόσθετη παρέμβαση ως Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων υπέρ του συγκεκριμένου σωματείου-μηχανισμού, χωρίς να υπάρχει απόφαση του ΔΣ, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των παρατάξεων.

 Ξέρουμε πολύ καλά το ρόλο του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού κι εδώ στο ΕΚΗ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δημιούργησαν το διασπαστικό, εργοδοτικό σωματείο σφραγίδα στο εμπόριο, για να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να ελέγχουν τους συσχετισμούς.

 Καλούμε τους εργαζόμενους στον νομό μας, αλλά και σε κάθε νομό, να οργανωθούν μαζικά στα κλαδικά σωματεία τους στηρίζοντας τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Να πετάξουν απ΄ το σβέρκο τους τα βαρίδια των εργοδοτών στο συνδικαλιστικό κίνημα, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους απέναντι σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ.

Καλούμε ειδικά τους συναδέλφους στα supermarkets να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 6.30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...