Καταγγελία ΣΕΤΗΠ για τις εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη απόφαση της αστικής δικαιοσύνης που ως βαστάζος της κυβέρνησης και των εργοδοτών, ακυρώνει τις αποφάσεις αλλά και τις αρχαιρεσίες του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που πραγματοποιήθηκαν τον Μάη του 2016. Η απόφαση αφορά το σωματείο εργαζομένων της AlphaBank που με νοθείες και παρατυπίες προσπαθούσε να συμμετάσχει με τους αντιπροσώπους του στο Συνέδριο. Το σώμα του Συνεδρίου ξεκάθαρα απέρριψε τη συμμετοχή των συγκεκριμένων αντιπροσώπων. Η δικαστής Σταματία Μητσοπούλου όμως απεφάνθη πως η δικαιοσύνη έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στην λειτουργία των σωματείων και των εργατικών κέντρων και μάλιστα ότι είναι και η μόνη αρμόδια. Ουσιαστικά ακυρώνει το δικαίωμα των εργαζομένων να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους, να αποφασίζουν, να ψηφίζουν στα συνδικαλιστικά όργανα πως και από ποιους θα εκπροσωπηθούν. Η απόφαση αυτή έρχεται απλά να επιβεβαιώσει ότι θέλουν να βάλουν στο χέρι το εργατικό κίνημα. Θέλουν να καταργήσουν (κυβέρνηση & εργοδότες) κάθε μορφή οργάνωσης των εργαζομένων. Άλλωστε αυτά θα φέρει και η κυβέρνηση για συζήτηση στη Βουλή, αυτά είναι τα νέα μέτρα ολοφάνερα υπέρ του κεφαλαίου.

 

Καταγγέλλουμε την στάση των υπόλοιπων δυνάμεων ΜΕΤΑ(ΣΥΡΙΖΑ/ ΛΑΕ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ που συμμετέχουν στην διοίκηση του ΕΚΑ. Αυτοί, που κόπτονται για το συνδικαλιστικό κίνημα, αποδέχονται μια διορισμένη από κράτος & εργοδότες διοίκηση του ΕΚΑ και όχι τις αποφάσεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στο συνέδριο. Χρόνια ολόκληρα παίζουν το παιχνίδι των εργοδοτών, τους στηρίζουν. Φτάνει μια ματιά να ρίξουμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα δούμε ότι ήταν και είναι άφαντοι μέσα από τους χώρους δουλειάς, μακριά από τα προβλήματα και τις ανησυχίες των εργατών. Από επιλογή αρνούνται να οργανώσουν την εργατική τάξη της Αθήνας, να φτιάξουν νέα σωματεία, να συμβάλλουν στην ισχυροποίηση τόσο του Εργατικού Κέντρου αλλά και των ίδιων των σωματείων – μελών του. Δεν στέκονται απλά θεατές στην επίθεση που δεχόμαστε αλλά με την στάση τους ευνοούν και στηρίζουν τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες.

Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις δυνάμεις. Να ακυρώσουν στην πράξη την απόφαση του δικαστηρίου και να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις εκείνες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το σωματείο μας και με τη δράση μας και τη συμμετοχή μας να διώξουμε τις συμβιβασμένες αυτές δυνάμεις που δρουν στο κίνημα. Μοναδική ελπίδα είναι η δική μας δράση. Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη συγκροτημένα και οργανωμένα μέσα από τις σωματειακές επιτροπές, από το ΣΕΤΗΠ να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να ζούμε μέσα στη μιζέρια, στη φτώχεια και την ανέχεια. Βαδίζουμε μπροστά με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αγωνιζόμαστε για το δικό μας μέλλον εμείς οι ίδιοι και δεν αφήνουμε τις ζωές μας στα χέρια καμίας κυβέρνησης και καμίας εργοδοτικής συνδικαλιστικής δύναμης μέσα στο κίνημα.

Στις 17/10 συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

 

Δίνουμε την δική μας απάντηση. Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε.

Παλεύουμε – αγωνιζόμαστε – διεκδικούμε

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...