Καταγγελία ΕΚ Λαυρίου: Έκοψαν Το Νερό Στους Πρόσφυγες Για Να Αδειάσουν Τον Καταυλισμό

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής σε άλλη μια απόφαση ντροπή αποφάσισε την απομάκρυνση μερικών δεκάδων οικογενειών από ένα καταυλισμό με κοντέινερ στην περιοχή Νεράκι. Τους έδωσαν δύο ημέρες προθεσμία να αδειάσουν τον χώρο και εχθές τους έκοψαν και το νερό από ένα κουρνό που ήταν δίπλα στον καταυλισμό  .

Συγκεκριμένα, ο χώρος αυτός είχε φτιαχτεί πριν μερικά χρόνια για να μετεγκατασταθούν η Κούρδοι πρόσφυγες από το κέντρο υποδοχής στο Λαύριο μέχρι να επισκευαστεί. Αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί δεν υπήρχαν τα λεφτά για επισκευές και οι Κούρδοι ήξεραν ότι αν έφευγαν από το κτίριο δεν θα επέστρεφαν ποτέ, γιατί τα σχέδια μάλλον ήταν να τους απομονώσουν από την πόλη.

Σήμερα η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής στο Λαύριο έχει γίνει αφόρητη, μιας και έχει 510 πρόσφυγες ενώ κανονικά πρέπει να έχει 280. Έτσι μπροστά στην αδιαφορία των αρχών Κάποιες οικογένειες με μικρά παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να πάνε στο καταυλισμό, ο οποίος δεν έχει νερό και ρεύμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 5 Μάη αποφάσισε την απομάκρυνσή τους.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, απαιτεί την άμεση επανασύνδεση του νερού στους πρόσφυγες, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υποδομής στον χώρο με την υδροδότηση και ρευματοδότησή του. Να γίνει άμεσα η απομάκρυνση των σκουπιδιών από τον γύρο χώρο που η δημοτική αρχή τον έχει κάνει χαβούζα.

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή και όσους ψήφισαν την απαράδεκτη απόφαση. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια προβοκάτσιας με εμπειρισμό που επιχειρήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην παράνομο σκουπιδότοπο.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...