Καταγγελία για τις αγωγές της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ εναντίων εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Το θράσος της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ δεν έχει όριο

 

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλει την εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ για τις αγωγές που κάνει εναντίον των εργαζομένων. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, μιας και η εταιρεία δεν τους καταβάλλει δεδουλευμένα πολλών μηνών. Η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ έκανε πρόσφατα αγωγή εναντίον 101 (!) εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα για να βγάλει την επίσχεσή τους καταχρηστική και επιπλέον απαιτεί η αποχή τους από την εργασία να θεωρηθεί ως παραίτηση, για να γλιτώσει την πληρωμή για την διάρκεια της επίσχεσης και τις αποζημιώσεις!

Οι τακτικές της εργοδοσίας τα τελευταία 6 χρόνια είναι γνωστές σε όλους. Έχοντας την πλήρη στήριξη και κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν από κοινού ΕΕ-κυβέρνηση-εργοδοσία, πίστευε οτι θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται ανενόχλητη τους εργαζόμενους. Συνεχώς καθυστερούσε να πληρώσει τα δεδουλευμένα, είχε προχωρήσει σε αγωγές εναντίον του Σωματείου μας για να βγουν οι απεργίες παράνομες, έχει στήσει εργοδοτικό σωματείο, προσπάθησε να επιβάλλει την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς στέλνοντας μπράβους στις πύλες των εργοταξίων σε ημέρες απεργίας κ.α. Όλα αυτά όμως πέσαν στο κενό! Οι εργάτες δεν ξεγελάστηκαν, δεν τρομοκρατήθηκαν. Έδωσαν την απάντησή τους με τη  συσπείρωση στο Σωματείο τους, με την αλληλεγγύη μεταξύ τους, με το συλλογικό και μακροχρόνιο αγώνα τους.

Άλλο ένα τερτίπι της εργοδοσίας και της νομικού εκπροσώπου της, είναι η προσπάθεια να ρίξει το φταίξιμο στους εργάτες για το γεγονός ότι η εταιρεία “δεν κατάφερε” να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τον ΔΕΔΔΗΕ και κηρύχθηκε έκπτωτη. Δηλαδή ήθελε και οι εργάτες να δουλεύουν απλήρωτοι και να μην διαμαρτύρονται. Ήθελε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργοδότες με τη στήριξη των κυβερνήσεών τους κάνουν τα πάντα για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους. Δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό.

 

Δυστυχώς όμως για τους εργοδότες, οι εργάτες, που παράγουν με τον ιδρώτα τους τον πλούτο, διεκδικούν ό,τι τους ανήκει και δεν κάνουν πίσω! Οργανώνονται, παλεύουν και στο τέλος θα νικήσουν!

Αυτό οι εργάτες πρέπει να το έχουν ξεκάθαρο μέσα στο μυαλό τους!

Κανείς να μη λυγίσει στις απειλές και τις αγωγές της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ. Οι εργάτες έχουν την δύναμη να διεκδικούν αυτά που τους αξίζουν, ενωμένοι με τους συναδέλφους τους, οργανωμένοι στο σωματείο τους!

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Για 4ημερη εργασία σε PwC

Διευθέτηση του χρόνου εργασίας στην PwC: «Παροχή» ή διάλυση ωραρίου και εργασιακών δικαιωμάτων; Την Παρασκευή...

Σωματείο Εργαζ. στην Vodafone – 360Connect και λ.θ.: Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Απεργίας στις 17 Απρίλη

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, Συγκέντρωση 10:30 Σύνταγμα Προσυγκέντρωση του Σωματείου 9:30 Πλατεία Κάνιγγος Συνάδελφε,...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας: Καθημερινό φαινόμενο τα αδήλωτα εργατικά ατυχήματα

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ...