Καταγγελία για την εταιρία Ανελκυστήρων “Παππάς Α.Ε.” και τις πρακτικές σε βάρος των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Το τελευταίο διάστημα με αφορμή το μνημόνιο ή την χρεοκοπία γινόμαστε μάρτυρες μιας ανελέητης επίθεσης από την εργοδοσία προς τους εργαζόμενους. Μπροστά στην εξασφάλιση των κερδών τους, μέσα στη καπιταλιστική κρίση, οι εργοδότες έχοντας σαν όπλο τα εξοντωτικά αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα, τα μνημόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και την τωρινή, προχώρησαν σε μέτρα όπως αναγκαστικές άδειες, απολύσεις, καθυστερήσεις πληρωμών, εντατικοποίηση της εργασίας, κάτι που έφερε πολλούς εργαζόμενους σε δυσμενή θέση, αντιλαμβάνοντος ότι το μέλλον τους θα είναι ακόμα δυσκολότερο.

 Στην ίδια ρότα βρίσκεται και η εταιρία Ανελκυστήρων ΄΄Παππάς Α.Ε.΄΄ που προχώρησε από την τελευταία εβδομάδα σε υποχρεωτικές άδειες αλλά και πέντε απολύσεις, με την δικαιολογία της οικονομικής κατάστασης που επικράτησε με το κλείσιμο των τραπεζών και το συνολικότερο πάγωμα των έργων. Μάλιστα μπροστά σε αυτή την κατάσταση ισχυρίστηκε ότι οι απολύσεις θα φτάσουν τις είκοσι.

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η εταιρία αφού είχε καλέσει τους εργαζόμενους να «βάλουν πλάτη», προχώρησε σε μειώσεις μισθών, αξιοποιώντας μνημονιακό νόμο, επιβάλλοντας ατομικές συμβάσεις μιας και δεν είναι μέλος εργοδοτικού φορέα, επέβαλε εντατικοποίηση τις εργασίας, υπερορίες- Σαββατοκύριακα και δεν τηρεί των νόμο για την «σωστή λειτουργία και συντήρηση των ανελκυστήρων» που προβλέπει να γίνεται η συντήρηση του ανελκυστήρα από συνεργείο  (δύο αδειούχους τεχνικούς) και γινόταν από έναν τεχνικό.

 Το Σωματείο μας καταγγέλλει την εταιρία Ανελκυστήρων ΄΄Παππάς Α.Ε.΄΄ για τις πρακτικές στις σε βάρος των εργαζομένων και παράλληλα, καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν να μην υποκύψουν μπροστά στην τρομοκρατία του εργοδότη τους που στόχο έχει να διασφαλίσει τα κέρδη του σε βάρος τους.

 Να οργανώσουν των αγώνα τους, να συσπειρωθούν και να παλέψουν μαζί με το ταξικό τους Σωματείο για την ίδια τη ζωή τους. Να κάνουμε κουρελόχαρτο  κάθε μνημονιακό και αντεργατικό νόμο στην πράξη μέσα στο χώρο εργασίας και να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσει άμεσα απαντώντας στις αυθαιρεσίες τις εργοδοσίας διεκδικώντας  να : 1) παρθούν πίσω οι απολύσεις και να μην γίνουν άλλες, 2) να εφαρμοστούν συλλογικές συμβάσεις για όλες τις ειδικότητες που απασχολούνται στην εταιρία 3) όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας, 4) εφαρμογή του νόμου «για την σωστή λειτουργία και συντήρηση του ανελκυστήρα».

ΕΝΩΣΗ    ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ    ΝΟΜΟΥ    ΑΤΤΙΚΗΣ

Περισσότερα

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤ – Για την πανώλη των αιγοπροβάτων και τη συμβολή των εργαζομένων του ΕΦΕΤ στη διαχείρισή της

Θέμα: « Για τη διαμορφωμένη κατάσταση σχετικά με την πανώλη των αιγοπροβάτων και τη...
00:09:36

Παρέμβαση ΣΥΠΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τις συλλήβδην μετακινήσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας(BINTEO)

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 29/7/2024 πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας με...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για Λευκη Νύχτα – Να μην γίνει κανονικότητα η καταπάτηση του ωραρίου μας

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΑΣ Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αποφάσισε "για...