Καταγγελία για απολύσεις εργαζομένων του ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ)

Δημοσιεύτηκε στις

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι πληροφορίες για απολύσεις εργαζομένων του ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ) από τα μέσα ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνα και εφημερίδες).

Το Ινστιτούτο συρρικνώνεται και απαξιώνεται,ουσιαστικά καταργείται ο ρόλος του.

Το Νοέμβριο του 2011 οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ ήταν 393, δύο χρόνια μετά έχουν απομείνει μόνο 240, με αποτέλεσμα να χαθούν έργα του ΕΣΠΑ 25 εκατομμυρίων  Ευρώ που έχουν εγκριθεί και έχουν ήδη αρχίσει να εκτελούνται.

Για να μπορέσει το Ινστιτούτο να ανταποκριθεί στον ερευνητικό του ρόλο είναι απαραίτητο όχι μόνο να παραμείνει όλο το προσωπικό, αλλά και να γίνουν άμεσα 125 προσλήψεις Επιστημονικού Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού.

Καθυστερεί μέχρι και δίμηνο η μισθοδοσία του προσωπικού, κάτι που επαναλαμβάνεται συνεχώς με άμεσο κίνδυνο να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι ούτε τα Χριστούγεννα..!

Οι συνταξιούχοι του ΙΓΜΕ εμπαίζονται αφού καθυστερούν πάνω από 3 χρόνια τις νόμιμες αποζημιώσεις και παροχές που δικαιούνται ενώ ήδη για ένα μέρος εξ αυτών έχουν κριθεί οι απαιτήσεις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Την Πέμπτη 18-12-2013 οι εργαζόμενοι του ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ) θα πραγματοποιήσουν αγωνιστική κινητοποίηση  στο ΥΠΕΚΑ στις 13.00 μ.μ. (Μεσογείων 119).

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ετοιμάζουν «ξαφνικό θάνατο» φορέων και εργαζομένων, προκειμένου μέχρι το τέλος του χρόνου να συμπληρώσουν τον αριθμό των 4000 απολύσεων, αλλά και για το 2014 να «βγουν οι αριθμοί» για χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις.

 

Μάλιστα οι υπουργοί έχουν επιδοθεί σε ένα απαράδεκτο «αγώνα δρόμου» ποιος θα «συνεισφέρει» τα μέγιστα σε αυτή την «ανθρωποθυσία».

 

Καλούμε Συνδικάτα, Επιστημονικούς φορείς και Κόμματα να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων που είναι αγώνας για την διατήρηση και την ανάπτυξη του ΙΓΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

 

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...