Καταγγέλλουμε την Δολοφονία Μετανάστη Συνδικαλιστή στην Ιταλία – Προλετάριοι Όλων των Χωρών Ενωθείτε

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την δολοφονία του μετανάστη εργάτη Soumaila Sacko, μέλος της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης USB Ιταλίας που πυροβολήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 3 Ιούνη.

Ο Soumaila Sacko ήταν μαχητικό στέλεχος της USB στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματα των πάνω από 4000 μεταναστών εργατών γης στα χωράφια της Καλαβρίας. Ο Συνδικαλιστής πυροβολήθηκε το βράδυ της Κυριακής την ώρα που μαζί με άλλους μετανάστες έψαχναν υλικά σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, από έναν άνδρα που σταμάτησε το αμάξι του και πυροβόλησε 4 φορές εν ψυχρώ. Μια από τις σφαίρες βρήκε τον Soumaila Sacko στο κεφάλι, σκοτώνοντας τον, ενώ άλλοι δυο μετανάστες τραυματίστηκαν. Οι μετανάστες εκείνη την ώρα έψαχναν υλικά για τις καλύβες τους στο γειτονικό γκέτο του Σαν Φερδινάνδο, το οποίο είχε γίνει στόχος επίθεσης και τον Γενάρη από ακροδεξιούς.

Η συνδικαλιστική οργάνωση USB καταγγέλλει ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν το μαύρο χρώμα του δέρματος των μεταναστών και η επίθεση αυτή έλαβε χώρα λίγες ώρες μόνο μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας και αρχηγού της ακροδεξιάς Λέγκας, Σαλβίνι.

Η USB, μέλος της ΠΣΟ στην Ιταλία, απάντα στην ρατσιστική δολοφονία με Γενική Απεργία στα χωράφια της Καλαβρίας και πανιταλικό συλλαλητήριο στην Ρώμη στις 16 Ιούνη.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον αγώνα Ιταλών και Μεταναστών εργατών, ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους, την εκμετάλλευση και τον ρατσισμό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συντρόφους, τους φίλους και τους οικείους του Soumaila Sacko, στην USB.

Περισσότερα

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...