Κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ από τους συλλόγους οικότροφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και την επιτροπή αγώνα ΦΕΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ποτήρι ξεχείλισε!

 

Από σήμερα το πρωί, οι Σύλλογοι οικότροφων Νέας Εστίας ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και η Επιτροπή Αγώνα της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθήνας προχωρήσαμε σε κατάληψη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, φορέα διαχείρισης των εστιών, ενάντια στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στις εστίες μας.

 Η κοροϊδία συνεχίζεται…

 

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Εκατοντάδες φοιτητές της ΦΕΑ παραμένουν νηστικοί εδώ και 3 μήνες (!), αφού το εστιατόριο της εστίας λειτουργεί μόλις για 15 εστιακούς από τα ΤΕΙ! Σε καμία εστία της Αθήνας δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία. Μέσα στο καταχείμωνο δεν υπάρχει θέρμανση για εκατοντάδες φοιτητές όπως στα 8 από τα 15 κτίρια της ΝΦΕΕΜΠ. Σε πολλές εστίες όπως στη ΦΕΠΑ δεν έχουμε ούτε ζεστό νερό, ενώ κοριοί κάνουν “επιδρομή” στα δωμάτια της εστίας και δεν δίνουν κονδύλι για απολύμανση! Οι εστίες ρημάζουν αφού κανένας δεν τις επισκευάζει. Πολλά δωμάτια δεν έχουν πόσιμο νερό, αφού αυτό είναι καφέ από τις σκουριασμένες σωληνώσεις. Αυτή είναι η κατάσταση στις εστίες μας το 2018!!!!

Για ακόμα μία φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Έχουμε χορτάσει από δεσμεύσεις και “συμπόνοια” την ίδια στιγμή που το υπουργείο, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και οι πρυτανικές αρχές πετάνε μεταξύ τους το μπαλάκι των ευθυνών, παίζουν κρυφτό πάνω στις δικές μας ανάγκες…

 Οι αιτίες των προβλημάτων για τους εστιακούς φοιτητές είναι γνωστές

 

Είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας. Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο των προηγουμένων με τους μειωμένους κατά 80% προϋπολογισμούς για τις ανάγκες μας στη φοιτητική μέριμνα. Τα ματωμένα πλεονάσματα που πανηγυρίζει η κυβέρνηση προέρχονται από το δικό μας κομμένο φαΐ και την κομμένη συντήρηση, τις περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, τη φοροληστεία που εντείνεται για τις οικογένειες μας, την ίδια ώρα που με το πρόσφατο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους για τις νέες φοροαπαλλαγές και τις κάθε είδους διευκολύνσεις που απολαμβάνουν.

Είναι οι μπίζνες των εργολάβων μέσα στις εστίες, που και η σημερινή κυβέρνηση σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, μπάζει μέσα στις σχολές και τις εστίες μας, οι οποίοι έχουν ξεκοκαλίσει εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια για υπηρεσίες υποβαθμισμένες και σήμερα εκβιάζουν, ώστε να ξεζουμίσουν παραπάνω κονδύλια. Αποδεικνύεται ότι όσο οι ανάγκες μας θα καθορίζονται από τα κέρδη των εργολάβων δεν θα δούμε άσπρη μέρα.

 Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να ανοίξουν ΤΩΡΑ όλες οι τεχνικές υπηρεσίες των εστιών και το εστιατόριο της ΦΕΑ.

  • Άμεση απολύμανση της ΦΕΠΑ για αντιμετώπιση του προβλήματος με τους κοριούς.

  • Όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην δουλειά τους και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

  • Επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των εστιών μας.

  • Έξω οι εργολαβίες από τις εστίες και τις σχολές μας. Τα κέρδη τους δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες μας. Σίτιση, συντήρηση, φύλαξη, καθαριότητα στην ευθύνη του κράτους. Να προσληφθεί επαρκές και μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό.

  • Ανέγερση νέων εστιών, αξιοποίηση κτηρίων που βρίσκονται στην ευθύνη του κράτους και των ιδρυμάτων για μετατροπή τους σε εστίες, μέχρι να ολοκληρωθούν, να επινοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία σε όσους έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο.

 

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των οικοτρόφων. Καλούμε τους συλλόγους οικοτρόφωναπό όλη την Ελλάδα να συντονίσουν την πάλη τους ενάντια στην υποχρηματοδότηση και τους εργολάβους, να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...