ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

 

Ούτε ώρα χαμένη Να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να προετοιμαστούμε με πολύμορφες εκδηλώσεις πριν από όλα στους τόπους δουλειάς στις γειτονιές στα χωριά για νέα πανελλαδική απεργία μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου όταν η βουλή θα συζητά την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού πακέτου.

Η 24ωρη απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και η επιτυχία της στους περισσότερους κλάδους της βιομηχανίας και των υπηρεσιών αποτέλεσε μια αποφασιστική απάντηση εκ μέρους των εργαζόμενων, έδειξε μερικώς την τεράστια και αφανέρωτη ακόμα δύναμη της εργατικής τάξης.

Η επιμονή της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και της τρόικας στην υλοποίηση της ταξικής επιλογής για την ψήφιση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, αλλά κυρίως η εφαρμογή στην πράξη από τους εργοδότες στους τόπους δουλειάς μέτρων ακόμα χειρότερων από αυτά που έχουν ψηφιστεί και συζητιούνται μας δείχνουν ότι η ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας δεν μπορεί να είναι έργο μιας πράξης.

Θα είναι το αποτέλεσμα μια αυξανόμενης κλιμάκωσης των αγώνων σε όλα τα επίπεδα με κύριο και βασικό στοιχείο την οργάνωση των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς την παρεμπόδιση και την ματαίωση τους εκεί που κυρίως κρίνεται η εφαρμογή τους .

Θα είναι το αποτέλεσμα της χειραφέτησης των εργαζόμενων όχι μόνο από τους πολιτικούς υπηρέτες τα κόμματα του κεφαλαίου και τους πράκτορες της εργοδοσίας στα συνδικάτα αλλά κυρίως από την καπιταλιστική ανάπτυξη στο όνομα της οποίας μας τα περνούν όλα και η οποία ευθύνεται για τα βάσανα που ζούμε.

Να συζητήσουμε και να οικοδομήσουμε την ενότητα δράσης των συνδικάτων μας, της εργατικής τάξης έχοντας ως πλαίσιο ενότητας και κοινής δράσης βασικά ζητήματα όπως:

  • Τα μέτρα έχουν στόχο αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη των κερδών, αποτελούν υλοποίηση πάγιων απαιτήσεων των μεγάλων μονοπωλίων, των κατευθύνσεων της ευρωπαϊκής ένωσης και της συνθήκης του Μάαστριχ. Δεν σώζουν κανέναν εργαζόμενο και καμιά πατρίδα.

  • Οι πολιτικές αυτές και τα μέτρα δεν είναι προϊόν ανικανότητας των αστικών κομμάτων και των πολιτικών, κακής εκτίμησης και διαχείρισης, δεν είναι αναποτελεσματικά. Είναι μέτρα που απορρέουν από τις ανάγκες του κεφαλαίου την στρατηγική της ευρωπαϊκής ένωσης και αποτελεσματικά εφόσον η στόχευση τους είναι να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να αυξήσουν την εκμετάλλευση μας.

  • Η ανάπτυξη την οποία τάζουν δεν θα αντιμετωπίσει την φτώχεια, την ανεργία, δεν θα λύσει τα προβλήματα μας. Η ανάπτυξη αυτή θα γίνει με κριτήριο την κερδοφορία των λίγων, θα είναι ανάπτυξη στηριγμένη στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων μας και ο προθάλαμος της επόμενης ακόμα χειρότερης καπιταλιστικής κρίσης. Για αυτό δεν αναζητάμε καλύτερο διαχειριστή δεν έχουμε ορίζοντα στην πάλη μας κάποια μεγαλύτερη επιμήκυνση, ένα καλύτερο μνημόνιο, ένα καλύτερο κούρεμα μια καλύτερη δανειακή σύμβαση.

Αγωνιζόμαστε για να έχουμε όλοι μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις δωρεάν μόρφωση και υγειά για όλους μας ανεξάρτητα από το πορτοφόλι μας, διακοπές ξεκούραση και ασφαλές μέλλον. Και αυτά μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε μόνο μέσα από μια ανάπτυξη απαλλαγμένη από το καπιταλιστικό κέρδος με αποκλειστικό κριτήριο την αξιοποίηση του παραγόμενου πλούτου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

  • Διαχωρίζουμε τις ευθύνες μας από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, τις ηγεσίες άλλων μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων που ακόμα και τώρα αποπροσανατολίζουν, κρύβουν την αλήθεια ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα γενικευμένη καπιταλιστική κρίση. Μιλάνε για κρίση χρέους, για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων, για αναποτελεσματικά μέτρα και ανίκανους διαχειριστές, για την ανάγκη πιο δίκαιης κατανομής των βαρών, για την ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων, για τυφλούς που ζουν σε γυάλινους πύργους .

Ακόμα και όταν υποχρεώνονται να εξαγγείλουν κινητοποιήσεις κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να τις εκφυλίσουν να τις υπονομεύσουν να είναι χωρίς συνέχεια τουφεκιές στον αέρα.

  • Εμείς αγωνιζόμαστε για συνδικάτα γερά, μαζικά, με πόδια στους τόπους δουλειάς που θα έχουν εμπιστοσύνη οι εργαζόμενοι σε αυτά και δεν θα είναι άλλοθι και εφαλτήριο βολέματος μιας κάστας εργατοπατέρων.

Συνδικάτα που θα συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, φυλή, εργασιακή σχέση, αποφασιστικά ταγμένα κατά της ανάπτυξης που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία κατά της αξιοποίησης του παραγόμενου πλούτου για τον πλουτισμό μιας χούφτας παρασίτων.

Με αυτό το πλαίσιο συνάδελφοι και συναδέλφισσες σας καλούμε να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας να προετοιμάσουμε την επόμενη πανελλαδική απεργιακή μας απάντηση σε μια πορεία κλιμάκωσης τόσο των μορφών πάλης μας όσο και του πλαισίου της δράσης μας.

Οκτώβρης 2012

 

Οι Ομοσπονδίες:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ &ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ

 

Τα εργατικά κέντρα :

 

Β.ΣΥΓ.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,   ΑΡΤΑΣ,   ΖΑΚΥΝΘΟΥ,ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ,   ΛΑΡΙΣΑΣ,   ΛΑΥΡΙΟΥ,  ΛΕΥΚΑΔΑΣ,  ΑΟΥΣΑΣ ,   ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ,  ΣΑΜΟΣ ,  ΦΩΚΙΔΑ,  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗΣ

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ – Ευγαγγελισμό ενάντια στις φιέστες για τα επί πληρωμη απογευματινά χειρουργεία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Ευαγγελισμός ενάντια στις φιέστες της κυβέρνησης για...

ΠΑΜΕ Τύπου- ΜΜΕ: Άμεση αγωνιστική διεκδικητική δράση ενάντια στην κατάργηση του 5νθημερου

Άμεση αγωνιστική διεκδικητική δράση ενάντια στην κατάργηση του 5νθημερου και για ΣΣΕ με πραγματικές...

Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες

ΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ» ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ...