Κάλεσμα των Σωματείων Μετάλλου και Ναυπηγοξυλουργών για κινητοποιήσεις για τις ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 2ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 

  • ΤΡΙΤΗ 7/2/2017 2ωρη στάση εργασίας 7.30 π.μ. – 9.30 π.μ. Ναυπηγεία ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΑΛΑΜΙΝΑ) και συγκέντρωση στον χώρο του Ναυπηγείου

  •  ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2/2017 2ωρη στάση εργασίας 7.30 π.μ. – 9.30 π.μ. Ναυπηγείο ΜΠΕΚΡΗ (περιοχή ΚΑΜΙΝΑΚΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑ)
  •  ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2/2017 2ωρη στάση εργασίας 10 π.μ. – 12 μ.μ. σε ΦΡΑΤΤΗ – ΚΩΤΣΕΛΗ – ΜΠΕΚΡΗ – ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ , συγκέντρωση στα Ναυπηγεία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ

 

 Συνάδελφοι,

Με τις αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων εξουσιοδοτήθηκαν οι διοικήσεις των σωματείων για την έναρξη των συναντήσεων με την πλευρά των εργοδοτών για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με βάση τις τελευταίες υποχρεωτικές ανάλογα με την ειδικότητα.

Οι εργοδότες αρνούνται όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης να κάνουν οποιαδήποτε κουβέντα για την υπογραφή ΣΣΕ και πατώντας πάνω στην εξαθλίωση που μας οδηγεί η ανεργία πιέζουν να καταστρατηγείται ότι είχαμε κατακτήσει εδώ και δεκαετίες.

Σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν στο πλευρό τους όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις και την σημερινή, οι οποίες αφού άλλαξαν το νομοθετικό πλαίσιο για την ισχύ των συμβάσεων και κατάργησαν κάθε νόμο που έδινε στον εργαζόμενο κάποια προστασία απέναντι στην εργοδοσία, έρχονται τώρα με νόμο να καθιερώσουν το καθεστώς της ζούγκλας που υπάρχει, βαφτίζοντας το «ευρωπαϊκό πλαίσιο για τις συλλογικές συμβάσεις», λέγοντας για μια ακόμη φορά ψέματα ότι αυτό θα είναι υπέρ των εργαζόμενων.

 Αυτό επιβεβαιώνει και η στάση της νέας ιδιοκτησίας του ΟΛΠ, το μονοπώλιο της COSCO που όταν βάζουμε στις συναντήσεις μας το θέμα των συμβάσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων απαντάει μονότονα πως θα αποδεχτεί για την νέα κατάσταση στο λιμάνι συνολικά μόνο ότι λέει ο νόμος.

Είναι ξεκάθαρο συνάδελφοι ότι όλες οι εξαγγελίες από την πλευρά της κυβέρνησης και της COSCO για ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευής, όλες οι κουβέντες που διακινεί η εργοδοσία και μιλάνε για τις δουλειές που θα έρθουν , σχεδιάζεται να γίνουν πάνω στις πλάτες μας για να κονομήσουν για μια ακόμα φορά .

 Με βάση τα παραπάνω και τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των σωματείων μας προχωρήσαμε από τις 18 Γενάρη να καλέσουμε τις ενώσεις των εργοδοτών του Μετάλλου για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Εργασίας ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών με τα εξής αιτήματα:

  1.  Την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. Ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών επαναφέροντας σε ισχύ την τελευταία υποχρεωτική Σ.Σ.Ε. (όπως αυτές κηρύχθηκαν υποχρεωτικές με υπουργική απόφαση , ανά ειδικότητα) , των ετών 2009-2010 .
  2. Την υπογραφή συμφωνίας για κατάθεση κοινού αιτήματος προς την Κυβέρνηση για την κήρυξη αυτής της Σύμβασης ως υποχρεωτικής για όλο τον Κλάδο , με την ανάλογη επέκτασή της (όπως δηλαδή ίσχυε για όλες τις Σ.Σ.Ε. μέχρι και το 2010) .

 Αντίστοιχο αίτημα μπαίνει και στις συναντήσεις που γίνονται και με εργοδότες Ναυπηγοξυλουργούς που δεν έχουν συγκροτημένη εργοδοτική ένωση.

 Η εργοδοσία προσπαθεί να τραινάρει την διαδικασία και χωρίς να απαντήσει στο αίτημα μας με την πρόταση της, ορίζει πιθανή ημερομηνία για συνάντηση τις

01 Φλεβάρη.

Τα σωματεία μας έχοντας εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια από την τακτική της εργοδοσίας καλούν όλους τους συναδέλφους σε προειδοποιητικές 2ωρες στάσεις εργασίας με τα παραπάνω αιτήματα.

Κατά την διάρκεια των στάσεων θα γίνουν συγκεντρώσεις ώστε όλοι να είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις .

 

 ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε Κλιμακώνουμε με απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ Με Απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ και συγκέντρωση στις 10:30πμ στο...