Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων για την απεργία 3 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ!

 

          Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ξεσηκωμός.

3 του Δεκέμβρη Παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ τη γιορτάζουμε στους δρόμους του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τ’ αδέρφια μας, τους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών.

           Στην έκτακτη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ για το ασφαλιστικό αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 1.     Την άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της ΣΕΑΑΝ με μαχητικότητα, πείσμα και αισιοδοξία για την επιτυχία της μεγάλης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας. Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, να βουλιάξουν οι δρόμοι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας από τα ποτάμια της οργής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στη σφαγή των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Η σύνδεση των συντάξεων, των επιδομάτων με το λεγόμενο κατώτερο εγγυημένο εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία θα οδηγήσει στο κόψιμο των επιδομάτων στη συντριπτική πλειοψηφία των ΑΜΕΑ σε συντάξεις ψίχουλα για να εξασφαλιστούν κονδύλια για την επιδότηση!!! Των αναξιοπαθούντων!!! Μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών. Ταυτόχρονα θέλουν να μας στείλουν πελάτες στους εμπόρους της υγείας και της πρόνοιας και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Στον πόλεμο που μας κήρυξαν κυβέρνηση, ΕΕ και πλουτοκρατία με πόλεμο δίκαιο – λαϊκό απαντούμε.

 2.     Την Κυριακή 29 του μήνα στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα Λογιστών Κάνιγγος 27 5ος όροφος, η ΣΕΑΑΝ διοργανώνει εκδήλωση για το ασφαλιστικό. Θα μιλήσει ο Θανάσης Γκόγκος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν στελέχη της ΣΕΑΑΝ, του Ενιαίου και του ΣΕΜΙΣΕΑ. Τέλος θα συζητήσουμε πως θα συμβάλουμε καλύτερα για την επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας στις 3 του Δεκέμβρη του αγωνιστικού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των ΑΜΕΑ.

 ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.

 

3.     Συνδυάζουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας για την ολοκλήρωση με επιτυχία της λαχειοφόρου αγοράς για την οικονομική ενίσχυση της ΣΕΑΑΝ. Για να μπορούμε να έχουμε τα γραφεία, τα μέσα για την καλύτερη λειτουργία της ΣΕΑΑΝ, τα όπλα στον αγώνα για τα δικαιώματά μας. Για να μπορούμε να στηρίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που τα περνούν δύσκολα αυτές τις μέρες. Ο λαχνός έχει 2 ευρώ και κληρώνονται 2 δώρα ένα iPhone 6 της Apple και μία SamsungLEDTV 40’’. Η κλήρωση θα γίνει σε ένα ζεστό λαϊκό γλέντι που θα διοργανώσει η ΣΕΑΑΝ την Παρασκευή 4 του Δεκέμβρη 8:30μμ. Χαλκοκονδύλη 37 στον 5ος όροφος στην αίθουσα της ομοσπονδίας των κλωστοϋφαντουργών.

 4.    Η Γραμματεία πήρε τα τελευταία μέτρα για την επιτυχία της μεγάλης εκδήλωσης για το Πογκρόμ των αναπήρων που οργανώθηκε από τους ναζί και εκτελέστηκε από τα τάγματα ασφαλείας στα νοσοκομεία της Αθήνας στις 30 Νοέμβρη του ’43. Στα νοσοκομεία της Αθήνας τα χρόνια της κατοχής είχαν εγκλωβιστεί ανάπηροι του Αλβανικού μετώπου και με την καθοδήγηση του ΕΑΜ οργανώνονται και τα μετατρέπουν σε κάστρα της αντίστασης. Γι’ αυτή τους τη στάση που ενέπνεε το λαό της Αθήνας κι έδινε κουράγιο εκείνα τα δύσκολα χρόνια. Γι’ αυτή τους τη δράση η Κεστάμπο και οι Έλληνες συνεργάτες της ταγματασφαλίτες, πρόγονοι της Χρυσής Αυγής. Θέλησαν να τους κάμψουν, να τους τιμωρήσουν εκκαθαρίζοντας από τους ανάπηρους τα νοσοκομεία της Αθήνας μ’ ένα Πογκρόμ απίστευτης βαρβαρότητας. Για να μάθουν και να εμπνευστούν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι για να συμβάλουμε όλοι στους αγώνες του σήμερα αναδεικνύουμε αυτή την άγνωστη αλλά ηρωική σελίδα του αναπηρικού – λαϊκού κινήματος. Την ανάγκη να τσακιστούν τα φίδια του φασισμού που σηκώνουν κεφάλι τις μέρες μας πριν μας πνίξουν, πριν μας δαγκώσουν για τα καλά. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 13 του Δεκέμβρη στις 10:30 πμ. Στο δώμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

 

 ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ,

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

 

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...