Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών προς τους εργαζόμενους της Urimac για την απεργία στις 29 Μάρτη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες συνάδελφοι στη Urimac,

Όλα τα προηγούμενα χρόνια νιώσατε στο πετσί σας τι σημαίνει η «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και βιομήχανοι.

Η κερδοφορία της επιχείρησης αύξανε συνεχώς καθώς τα προϊόντα που εσείς παράγετε, βρίσκονται, μέσω συμφωνιών με διεθνείς λιανεμπορικούς ομίλους, σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Τι κερδίσατε από όλα αυτά εσείς;

Δουλεύετε με τσακισμένους μισθούς, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, δουλειά κάθε μέρα χωρίς ξεκούραση, χωρίς ρεπό ή βγαίνατε σε υποχρεωτική άδεια, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης .

Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται σήμερα η εργοδοσία και σας προτείνει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις και την καταβολή ενός μέρους του μισθού με τη μορφή μπόνους, δηλαδή ως εθελοντική παροχή του εργοδότη!

Οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα-ποτά έχουμε πλέον πείρα. Γνωρίζουμε πια ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του κλάδου, η ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε απολύσεις. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αξιοποιούν , ιδιαίτερα στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, τον πολύ χαμηλό βαθμό οργάνωσης των εργαζόμενων.

Με περίσσιο θράσος ζητούν ακόμη περισσότερα προνόμια, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων τους : νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, νέες φοροαπαλλαγές, νέες επιδοτήσεις.

Στην προσπάθεια τους αυτή, έχουν σύμμαχο την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΣΕ, που με προθυμία στοιχίζεται πίσω από τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Μπροστά στην αντίδραση σας η εργοδοσία απέσυρε την πρόταση της. Δε χωράει όμως εφησυχασμός καθώς είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα, με τη μία ή την άλλη μορφή, θα προσπαθήσει να την επαναφέρει, καθώς αυτό επιτάσσει η θωράκιση της κερδοφορίας της. Η παραίτηση και η αναζήτηση άλλης εργασίας δεν αποτελεί λύση καθώς η κατάσταση στα άλλα εργοστάσια της περιοχής δεν είναι διαφορετική

Η λογική του «δε γίνεται τίποτε» ή «δουλειά να΄ναι και ότι να’ναι» είναι καταστροφική για τη ζωή μας. Σας καλούμε να κάνετε το βήμα και να οργανωθείτε στο Κλαδικό Σωματείο. Κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Μόνο μέσα από την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, μέσα από τον καθημερινό αγώνα, μέσα από την ενότητα των εργαζόμενων όλου του κλάδου αλλά και γενικότερα όλης της εργατικής τάξης, μπορούμε να βάλουμε φρένο σ’ αυτήν την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των βιομηχάνων αλλά τσακίζει τις ζωές μας και να ανοίξουμε το δρόμο για έναν άλλο τρόπο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.

Αυτήν την περίοδο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών μαζί με το Σωματείο Κεντρικής Μακεδονίας , δίνει τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλο τον κλάδο. Η υπογραφή τέτοιας σύμβασης είναι υπόθεση μεγάλης σημασίας για τους εργαζόμενους στον κλάδο, αφορά τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε και αυτό γιατί εξασφαλίζει την βάση αμοιβών και όρων εργασίας για όλους, βάζει εμπόδια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να εντείνει την εκμετάλλευση της εργασίας μας, ανοίγει το δρόμο να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να παρθούν μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής έχει ληφθεί απόφαση για κλαδική απεργία στις 29 Μαρτίου

 

Χωρίς εμάς κανένα εργοστάσιο δε μπορεί να λειτουργήσει. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμη μας

 

 

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία

 

Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις

Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης ΣΣΕ με νόμο στα 751 ευρώ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Πέμπτη 29-8-2024 αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Δ..Σ του ΣΥΠΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας)...

Σωματεία Ν. Αττικής: Όλοι στην κινητοποίηση 3 Σεπτέμβρη στις 4μμ στο Υπ. Εργασίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ Tα...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδείες του Συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας ενόψει της ΔΕΘ

Περιοδείες του συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών σε εργοστάσια...