Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων προς τους Κεφαλονίτες και Θιακούς της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε στις

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού Κεφαλονιάς – Ιθάκης, στην οποία συσπειρώνονται το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ-ΚΙ, η Ένωση Γονέων, η Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής, η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς και μιας σειρά άλλοι μαζικοί φορείς έχει αναλάβει σημαντική πρωτοβουλία ανάδειξης της δραματικής κατάστασης που διαμορφώνεται στον τομέα της υγείας αλλά και της εγκατάλειψης των σεισμοπλήκτων. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει κινητοποίηση στην Αθήνα την Παρασκευή 1/7 8.30 πμ με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια παρέμβαση στη Βουλή. Καλούμε τους Θιακούς και τους Κεφαλονίτες της Αττικής, τα σωματεία και την Ομοσπονδία τους αλλά και τη Συνομοσπονδία Επτανησίων να συνδράμουν με μαζική στήριξη της κινητοποίησης.

Απαιτούμε:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.

  • Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το ΚΥ Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Αντίθετα να ανακληθούν τώρα όσες έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.

  • Να επανέρθει η οργανικότητα του Μαντζαβινάτειου στην προ του 2012 κατάσταση.

  • Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου.

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Επίσης, για τους σεισμόπληκτους ζητάμε:

  • Μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους, επιστροφή των χρημάτων των κωδικών που υφαρπάχτηκαν για την εξυπηρέτηση του χρέους, ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών και θωράκιση όλων των δημόσιων υποδομών της περιοχής με 100% κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, ποσόστωση για τους μαθητές.

Αργοστόλι 15/6/2016

Περισσότερα

Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η επέτειος της Νάκμπα, της «καταστροφής» και του ξεριζωμού του λαού της Παλαιστίνης το...

 Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθές η ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη...

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...