Κάλεσμα της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του Π.Α.ΜΕ. σε παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Ιούνη και ώρα 10:30 στο Υπουργείο μεταφορών

Δημοσιεύτηκε στις

  Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, σπουδαστές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την επίθεση ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, υλοποιώντας τις αντιλαϊκές αποφάσεις που έχει συναποφασίσει με τους εταίρους της στην Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., το κεφάλαιο.

Με την υπογραφή του 4ου μνημονίου επιβάλλει νέες περικοπές στο εργατικό λαϊκό εισόδημα (μισθούς, συντάξεις, φοροεπιδρομή), στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ταυτόχρονα στα πλαίσια του «εθνικού» στόχου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δίνει νέα προνόμια στους εφοπλιστές, βιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Η κυβέρνηση από την μία δίνει ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και από την άλλη στραγγίζει την εργατική τάξη. Αυτή την πολιτική στηρίζουν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου. Σε ειδικό ρόλο τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου η «Χρυσή Αυγή» υπονομεύουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή έχει σοβαρές επιπτώσεις την αστική συγκοινωνία,αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και τις ανάγκες μετακίνησης των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε οδηγούς, τεχνίτες, η παραπέρα μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τις λειτουργικές ανάγκες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια, την αξιοπιστία και στην συχνότητα των δρομολογίων.

Σμπαραλιασμένα οχήματα, ακινητοποιημένοι συρμοί, κατάργηση γραμμών και δρομολογίων, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς, ηλεκτρονικό εισιτήριο, αύξηση τιμής εισιτηρίων, μπάρες, κατασταλτικοί μηχανισμοί, κυριολεκτικό κυνήγι των βιοπαλαιστών. Η έλλειψη ανταλλακτικών σε συνδυασμό με την έλλειψη σε προσωπικό έχουν οδηγήσει στο σημείο η (όποια) συγκοινωνία να γίνεται με το φιλότιμο των εργαζομένων. Η σοβαρότητα των βλαβών σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργεί προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις.

Με την νέα συμφωνία κυβέρνησης – «κουαρτέτου» με τη στήριξη των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είναι υλοποίηση των αποφάσεων της Ε.Ε της συνθήκης της Λισσαβόνας το 2000 που περιλαμβάνει την απελευθέρωση των μεταφορών.

Η απελευθέρωση των μεταφορών συντελείται με το νέο πανάκριβο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τη μείωση των μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και την είσοδο επιχειρηματικών ομίλων στο σύστημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Η κυβέρνηση μέσα από συμπόσια, συνέδρια και διαλέξεις του υπουργείου Μεταφορών διαφημίζει την «πραμάτεια» στους υποψήφιους «επενδυτές».

Δίκτυο, υποδομές, στόλος, εργατικό προσωπικό, βγαίνουν στο σφυρί υποσχόμενα μεγάλο φαγοπότι στο κεφάλαιο.

Σε αυτό το σχεδιασμό ενεργό – υποστηρικτικό ρόλο παίζει ο παλιός αλλά και ο νέος εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός στα σωματεία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας σε έναν στρατηγικής σημασίας κλάδο όπως οι αστικές συγκοινωνίες. Συνειδητά προσπαθούν να κρατήσουν τους εργαζόμενους «παροπλισμένους» στα ζητήματα που αφορούν την ζωή τους, το μέλλον της εργατικής λαϊκής οικογένειας γενικότερα.

Είναι πρόκληση για τους άνεργους, τα φτωχά εργατικά – λαϊκά στρώματα, η στάση των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ κ.α.) στα σωματεία του ΜΕΤΡΟ, στα λεωφορεία, στον ΗΣΑΠ, που συνδέουν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με τα έσοδα των εταιρειών, δηλαδή με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, φτάνοντας στο σημείο ότι έχει απομείνει στο ταμείο του σωματείου να το δίνουν στην εργοδοσία, ενώ είναι μεγάλες οι ανάγκες για την οργάνωση της πάλης των εργαζόμενων. Με αυτή τους τη στάση η εργατοπατέρες στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 του Μάη δείχνει τον δρόμο για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων.

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ παίρνει πρωτοβουλία για άλλη μια φορά να αναδείξει τα σοβαρότατα προβλήματα στην αστική συγκοινωνία.
Αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Τα προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφορούν τους εργαζόμενους στον κλάδο, το σύνολο της εργατιάς.

Ο αγώνας για την βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου είναι κοινός.

Καλούμε την Πέμπτη 8 Ιουνίου και ώρα 10:30 σε παράσταση διαμαρτυρίας

στο υπουργείο μεταφορών.

Παλεύουμε για:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.ΣΣΕ με κάλυψη απωλειών, μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%
Δωρεάν μετακίνηση για όλους στις ώρες αιχμής.
Επέκταση του αστικών συγκοινωνιών σε όλο το νομό Αττικής.

Κρατική επιχορήγηση ΤΩΡΑ για την επισκευή και ανανέωση του στόλου.
Καμιά επιχειρηματική δράση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – έξω οι εργολάβοι.
Ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών που κουμάντο θα κάνει ο λαός και οι αστικές συγκοινωνίες θα λειτουργούν με βάση τις ανάγκες του λαού και όχι με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του Π.Α.ΜΕ.

Αθήνα, 2.6.2017

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...