Κάλεσμα Σωματείων της Άρτας

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε τις 6 άδικες και εκδικητικές απολύσεις που έγιναν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους.

Συγκεκριμένα, οι απολυμένοι 6 εργαζόμενοι δούλευαν με συμβάσεις στο έργο «αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη μεσαιωνικού κάστρου Άρτας» που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας προχώρησε στις απολύσεις με το πρόσχημα ότι δεν φτάνουν τα χρήματα την στιγμή παρόλο που το υπόλοιπο διαθέσιμο του έργου είναι περίπου 500.000 ευρώ και εάν δεν απορροφηθούν τα χρήματα θα επιστρέψουν πίσω στα κοινοτικά ταμεία.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας προχωρά σε άδικες και εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων γιατί οι εργαζόμενοι είχαν συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση και αντιστέκονταν απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα στους απολυμένους περιλαμβάνονται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας και ο πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων Άρτας. Οι απολύσεις έχουν ως σκοπό να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στον χώρο δουλειάς.

Επιπλέον την ίδια ώρα που απολύουν παραχωρούν κομμάτια του έργου σε ιδιώτες για την δουλειά που κάνουν οι ίδιοι οι εργάτες του έργου, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. που θέλει να μπάσει στο χώρο του πολιτισμού τους μεγαλοεργολάβους απαξιώνοντας τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι η οργανωμένη ταξική πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Πρώτος σταθμός είναι η μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ και στη απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 στο ΕΚΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας