Κάλεσμα συντονισμού και κοινής δράσης συνδικάτων μετάλλου Ελλάδας – Κύπρου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων τους

Δημοσιεύτηκε στις

 Την Πέμπτη 16/07/2015 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση μεταξύ των Σ.Ε.Μ.Μ.Η.Κ (ΠΕΟ) από την Κύπρο και του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής (που ανήκει στην δύναμη του ΠΑΜΕ). Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειρίας και οι δυνατότητες ανάπτυξης κοινή δράσης, ειδικά στα έργα που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο τόσο από Ελληνικές όσο και από Κυπριακές εταιρίες, όπου εργάζεται πλέον και μεγάλος αριθμός μεταλλεργατών από την Ελλάδα.

 Οι δυο οργανώσεις κατήγγειλαν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αντιλαϊκών Κυβερνήσεων που δίνει την δυνατότητα στις πολυεθνικές να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, να υποσκάπτουν τις Συλλογικές Συμβάσεις (ΣΣΕ) και να εφαρμόζουν διαφορετικά σταθμά μεταξύ ντόπιων και ξένων εργαζομένων. Επίσης κατήγγειλαν τις καταστροφικές συνέπειες που έχει για το συνδικαλιστικό κίνημα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η επιρροή και η υπονομευτική δράση του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

 Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφώνησαν ότι μόνη απάντηση μπορεί να είναι η ενδυνάμωση του συντονισμού, της ανταλλαγής πληροφοριών, της αλληλεγγύης και της ενιαίας δράσης των ταξικών συνδικάτων διεθνώς. Η ενδυνάμωση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Οργάνωσης των Εργαζομένων στο Μέταλλο και τα Ορυχεία, της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που φέτος γιορτάζει τα 70 της χρόνια.

 Σε αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε σειρά δράσεων (ενημερώσεις, ανακοινώσεις, ανταλλαγή αντιπροσωπειών, κ.α.) για την καλύτερη δυνατή συνδικαλιστική οργάνωση των Ελλήνων μεταλλεργατών στην Κύπρο, και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Κύριο ζήτημα είναι η ενημέρωση των Ελλήνων εργαζομένων για την ΣΣΕ που ισχύει στον κλάδο στην Κύπρο και η εφαρμογή της για όλους τους εργαζόμενους.

 Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής θα στηρίξει με κάθε του δύναμη την πρωτοβουλία αυτή της Σ.Ε.Μ.Μ.Η.Κ και θα προχωρήσει σε πλατιά ενημερωτική καμπάνια των Ελλήνων Μεταλλεργατών.

 Η Σ.Ε.Μ.Μ.Η.Κ αναλαμβάνει την ευθύνη να δυναμώσει τις προσπάθειες για την οργάνωση και την προστασία όλων των εργαζομένων στις βιομηχανίες Μετάλλου της Κύπρου, σύμφωνα με την ΣΣΕ χωρίς καμία διάκριση, ανεξαρτήτως χώρας, θρησκείας, ή φυλής.

 Κοινός Μας Εχθρός

Είναι Οι Πολυεθνικές, Ο Ιμπεριαλισμός, Ο Ρατσισμός,

Η Ξενοφοβία Και Η Εκμετάλλευση Των Εργαζομένων

 Απαντάμε με Οργάνωση-Αλληλεγγύη-Δράση

 Απαντάμε με Ενδυνάμωση του Διεθνισμού

Ενδυνάμωση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

 Καλούμε όλους τους συνάδελφους που είτε εργάζονται , είτε θα εργαστούν στην Κύπρο να έρχονται σε επαφή με τις οργανώσεις μας ώστε να οργανώσουμε την κοινή μας δράση.

  Κανείς Εργάτης Μόνος

 

 

 

ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Σ.Ε.Μ.Μ.Η.Κ. (ΠΕΟ)

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

 

 

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...