Κάλεσμα προς την εργατική τάξη και τη νεολαία να δώσουν μαζικό παρών στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Δημοσιεύτηκε στις

Πριν 34 χρόνια, στις 28 Ιούλη του 1980, η εργοδοσία του εργοστασίου της ΕΤΜΑ δίνει εντολή σε έναν από τους οδηγούς της με το λεωφορείο να πέσει πάνω στους νεολαίους της ΚΝΕ που βρίσκονται στην πύλη και μοιράζουν ανακοινώσεις, δολοφονώντας τη νεαρή Σωτηρία. Σήμερα, 34 χρόνια μετά, ΕΕ, μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, «δολοφονούν» καθημερινά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες για τα οποία αγωνιζόταν και η Σωτηρία.

Τα αντεργατικά μέτρα και οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων, το σκλαβοπάζαρο της μαθητείας, η ανεργία, οι μισθοί των 200€, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, δείχνουν ότι πρώτο θύμα των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων είναι οι νέοι εργαζόμενοι και τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας. Η εργοδοτική και κρατική βία νομοθετείται, για να μπορέσουν Κυβέρνηση και εργοδότες να προχωρήσουν την αντεργατική επίθεση με νέες σαρωτικές ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης, την νομιμοποίηση μαζικών απολύσεων, κατάργηση της Κυριακής αργίας, κ.α. με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Για αυτό το λόγο, η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο για να βάλει στο γύψο τις εργατικές κινητοποιήσεις και κυρίως το δικαίωμα στην Απεργία.

Η θυσία της Σωτηρίας μας θυμίζει ότι οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης δεν ήρθαν χωρίς σύγκρουση, χωρίς αγώνες, χωρίς πισωγυρίσματα και δυσκολίες στον ανηφορικό δρόμο της ταξικής πάλης. Ειδικά σήμερα, σε συνθήκες που το σύστημα καλλιεργεί τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, και στηρίζει φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, οφείλουμε να αναδεικνύουμε ότι η καθημερινή, αταλάντευτη, δράση στους χώρους δουλειάς, για την οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι η συνέχεια και η προσφορά για τον αγώνα της Σωτηρίας και των χιλιάδων νεκρών της εργατικής τάξης.

Θυμόμαστε και τιμούμε την θυσία της Σωτηρίας, κλιμακώνουμε τις προσπάθειες μας για την οργάνωση στα συνδικάτα νέων εργαζόμενων. Αναδεικνύουμε την προοπτική και τους δρόμους που ανοίγουν από ένα μαζικό εργατικό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο, σε συμμαχία με τη νεολαία που θα βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή επίθεση και θα ανατρέψει την κοινωνία της εκμετάλλευσης.

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε νέο, κάθε εργαζόμενο, συνδικάτο και σωματείο να πάρουν μέρος στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου.

Παρασκευή 25 Ιούλη, στις 19:30, στο πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Αγ. Άννης και Ιερά Οδός)

«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει,

θα ‘σαι για πάντα μέσα σ’ όλα εκείνα που γι’ αυτά έχεις λείψει,

θα ‘σαι για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο…»

Γ. Ρίτσος

Περισσότερα

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι – 25 χρόνια από το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ...

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBndJd https://youtu.be/GYf6K9V9E8A?feature=shared

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...