Η ΠΣΟ Ανακοίνωσε την Διεξαγωγή του 17ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου στις 5-8 Οκτώβρη, στη Νότια Αφρική

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Ανακοίνωσε την Διεξαγωγή του 17ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου στις 5-8 Οκτώβρη, στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής με σύνθημα

Αγώνας-Διεθνισμός-Ενότητα

Μπροστά! Για Την Ικανοποίηση Των Σύγχρονων Αναγκών Της Εργατικής Τάξης, Ενάντια Στη Φτώχεια Και Τους Πολέμους Που Γεννά Η Καπιταλιστική Βαρβαρότητα

Η επιλογή της Νοτίου Αφρικής να φιλοξενήσει το 17ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο είναι ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού στους ηρωικούς λαϊκούς αγώνες της ενάντια στο Απαρτχάιντ, αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης με το σύνολο των λαών της Αφρικάνικης Ηπείρου. Η ΠΣΟ και η εργατική τάξη της Νοτίου Αφρικής έχουν κοινούς αγώνες ενάντια στο ρατσιστικό καθεστώς του Απαρτχάιντ, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και συνεχίζουν μέχρι σήμερα των αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων.

Το 17ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο θα λάβει χώρα σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται τις συνέπειες της Παγκόσμιας Καπιταλιστικής Κρίσης, των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που γεννούν πολέμους και συγκρούσεις και γίνεται προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού.

Ταυτόχρονα είναι εποχή αγώνων της εργατικής τάξης και των καταπιεζόμενων μαζών παγκοσμίως. Αγώνες που εκδηλώθηκαν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Πολλοί από αυτούς μεγάλοι και ηρωικοί, που ήρθαν αντιμέτωποι με τη βίαιη αντίδραση των αρχών και των καπιταλιστών που απάντησαν με συλλήψεις, φυλακίσεις αγωνιστών ακόμα και δολοφονίες συνδικαλιστών. Οι αγώνες των εργατών ενάντια στις αντεργατικές, αντι-λαϊκές πολιτικές είναι η θετική προοπτική που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η εργατική τάξη χρειάζεται πιο δυνατό, πιο δυναμικό, πιο μαζικό, πιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Χρειάζεται συνδικάτα με βαθιές και σταθερές ρίζες στις βιομηχανίες, στις πολυεθνικές σε όλους τους κλάδους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της και για την διεκδίκηση «της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών της ενάντια στην φτώχεια και τους πολέμους που γεννά η καπιταλιστική βαρβαρότητα». Χρειάζεται να κινηθεί «Μπροστά!» με «Αγώνες, Διεθνισμό και Ενότητα».

Το 17ο Συνδικαλιστικό Συνέδριο δίνει το σύνθημα στην εργατική τάξη και το διεθνές εργατικό κίνημα να πάμε «Μπροστά!» βασιζόμενο

  • Στο ιστορικό πλαίσιο που έδωσε το 16ο Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο το οποίο διοργανώθηκε στην Αθήνα, από το ΠΑΜΕ τον Απρίλη του 2011 με τη συμμετοχή 828 αντιπροσώπων από 101 χώρες.

  • Στη συνεχή ανοδική πορεία της ΠΣΟ την περίοδο 2005-2016, η οποία σήμερα εκπροσωπεί 92 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 126 χώρες.

Σε αυτή τη βάση η ΠΣΟ οργανώνει ένα Ανοιχτό, Δημοκρατικό, Ταξικό και Διεθνιστικό Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο στην ηρωική Νότια Αφρική.

(Από την Διακήρυξη της ΠΣΟ για το 17ο Συνέδριο)

Επίσης, κυκλοφόρησε η επίσημη αφίσα του Συνεδρίου την οποία μπορείτε να βρείτε στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

http://www.wftucentral.org/the-first-poster-of-17th-world-trade-union-congress-in-english-published/

 

 

 

Περισσότερα

Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η επέτειος της Νάκμπα, της «καταστροφής» και του ξεριζωμού του λαού της Παλαιστίνης το...

 Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθές η ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη...

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...