Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στον καπιταλισμό, η αντισεισμική θωράκιση είναι ” κόστος” για τις κυβερνήσεις των καπιταλιστών.

Δημοσιεύτηκε στις

Αγαπητοί Σύντροφοι της USB,

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει τη συμπαράσταση του στην εργατική τάξη και τον λαό της Ιταλίας που πλήγηκαν από τους πρόσφατούς σεισμούς. Ιδιαίτερα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα και τις οικογένειες τους. Και η Ελλάδα είναι μία χώρα που πλήγεται συχνά από σεισμούς και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας κατανοούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Γνωρίζουμε, ότι αν και οι σεισμοί είναι ένα φυσικό φαινόμενο, οι συνέπειες τους είναι βαθιά ταξικές. Και στην Ιταλία αυτοί που επλήγησαν περισσότερο ήταν φτωχές περιοχές και εργασιακοί χώροι στους οποίους τα μέτρα προστασίας θεωρούνται πολυτέλεια. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στον καπιταλισμό, η αντισεισμική θωράκιση στα σχολεία, τα δημόσια κτίρια και τους χώρους δουλειάς είναι «κόστος» για τις κυβερνήσεις των καπιταλιστών.

Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας στηρίζει τους αγώνες σας για τη προστασία των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων της Ιταλίας.

 

Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των Starbucks στις ΗΠΑ – Κοινός ο αγώνας μας για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και σύγχρονα δικαιώματα

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των Starbucks στις ΗΠΑ Κοινός ο αγώνας μας για Συλλογικές Συμβάσεις με...

Νίκη στην απεργία των εργατών στα ορυχεία χρυσού στην Αντιόχεια της Κολομβίας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 600 εργαζόμενους στα ορυχεία...

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Ιταλίας και στα ταξικά μας αδέλφια της USB για την απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Ιταλίας και χαιρετίζει την...