Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλομένων Ποτών εκφράζει την συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στον Πειραιά.

Η Π.Ο.Ε.Ε.Π. καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την διοίκηση της COSCO και τους υπεργολάβους της που επιχείρησαν να συγκροτήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με σκοπό να «σπάσουν» την απεργία των εργαζομένων και να προχωρήσουν στην παραπέρα ακύρωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους, να δημιουργήσουν ενδοεργατικές «προστριβές» και στην συνέχεια να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση τους.

Εμείς στην Π.Ο.Ε.Ε.Π. γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνουν και που αποσκοπούν οι πρακτικές ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, μια και όλα τα χρόνια της συνδικαλιστικής μας δράσης αλλά ιδίως τώρα τελευταία με τον μεγάλο αγώνα που δίνουμε με την πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, έχουμε υποστεί σε μεγάλο βαθμό αυτές τις πρακτικές. Πρακτικές που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες, ζητώντας μάλιστα υπέρογκα ποσό για δήθεν «ηθική βλάβη» με απώτερο στόχο και σκοπό των εκφοβισμό των απεργών και τον εξαναγκασμό τους να εγκαταλείψουν τον αγώνα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. εκφράζοντας τους εργαζόμενους του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων, καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια της διοίκησης της Cosco να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων και την συνδικαλιστική δράση τους.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...