Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών καταγγέλλει την διοίκηση του σωματείου εργαζομένων ΑΥΡΑ στο Αίγιο

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η ομοσπονδία μας καταγγέλλει την διοίκηση του σωματείου εργαζομένων ΑΥΡΑ στο Αίγιο για την εκδικητική και μεθοδευμένη προσπάθεια να διαγράψει από το επιχειρησιακό σωματείο την συναδέλφισα Στεφανάκου Γεωργία, η οποία είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας και αναπληρώτρια γραμματέας του συνδικάτου Ποτών-Τροφίμων Νομού Αχαΐας.

 

Η πρόσφατη μεθοδευμένη τροποποίηση του καταστατικού που επικαλείται η διοίκηση του σωματείου της ΑΥΡΑ και καλεί την συναδέλφισα να διαλέξει συνδικάτο είναι αντιδεοντολογική και αντισυνδικαλιστική. Ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα επιλογής να είναι μέλος σε ένα επιχειρησιακό και ένα κλαδικό συνδικάτο.

 

Το ότι επικαλούνται και κρύβονται πίσω από τον νόμο περί συνδικαλισμού 1264/82 δεν τους απαλλάσσει από τον βρώμικο ρόλο που έχουν αναλάβει ως εργολάβοι για να μην σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΑΥΡΑ, που ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο COCA-COLA 3E.

 

Θέλουν υποταγμένους τους εργαζόμενους απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας.

 

Γι΄αυτό και το μένος τους, απέναντι στην συναδέλφισα, το κλαδικό συνδικάτο, την ομοσπονδία γιατί τους χαλάνε τη σούπα, γιατί προσπαθούν να οργανώσουν τους αγώνες σε ταξική κατεύθυνση.

 

Στον συγκεκριμένο εργοστάσιο ο πρόεδρος και η διοίκηση του σωματείου έχει αναλάβει για λογαριασμό της COCA-COLA 3E τον υπεργολάβο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να χτυπήσει τους πρωτοπόρους εργάτες, τους συνδικαλιστές της ομοσπονδίας.

 

Άξιος ο μισθός τους.

 

Συνάδελφοι-συναδέλφισες μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση σας καλούμε να ξεσηκωθείτε να αντισταθείτε ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και απέναντι σε αυτούς που παίζουν τον ρόλο του μαντρόσκυλου της εργοδοσίας.

 

Να παραμερίσετε την συμβιβασμένη διοίκηση του σωματείου σας.

 

Να αναδείξετε τίμιους εργάτες ανιδιοτελής που θα υπερασπίσουν το συλλογικό συμφέρον και όχι το ατομικό τους.

 

Να δυναμώσετε το συνδικάτο του Ν.Αχαΐας να ξαναγίνετε μέλη του όσοι κάτω από την πίεση του προέδρου του σωματείου παραιτηθήκατε.

 

Τέλος καλούμε όλα τα σωματεία στον κλάδο να καταδικάσουν αυτήν την ενέργεια και να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους για τα έργα και τις ημέρες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στην ΑΥΡΑ (COCA-COLA 3E)

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                               

Περισσότερα

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...