Η Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους και το δίκαιο αίτημά τους να μην απολυθεί κανείς και για μόνιμη, σταθερή δουλειά. Κόντρα στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αντίθετα με όσα υποσχόταν, για δήθεν λύση για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στους Δήμους στην ανεργία.

Και όλα αυτά την στιγμή που υπάρχουν τεράστια κενά στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης. Είναι εξέλιξη που διευκολύνει τα σχέδια της Κυβέρνησης για προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων σε διάφορες υπηρεσίες των Δήμων σύμφωνα με ότι προβλέπει σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην καλύτερη περίπτωση οι υπηρεσίες των Δήμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν αποδυναμωμένες, οι δημότες θα υποχρεωθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, οι συμβασιούχοι θα ανακυκλώνονται στην ανεργία την ώρα που επιχειρηματικοί όμιλοι καραδοκούν να βάλουν στο χέρι την καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους, να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους, σε όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν για το δίκιο τους. Να δυναμώσουμε τώρα την οργάνωση και τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για να καταργηθούν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, για ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων ετών, για ΣΣΕ και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Αγωνιστικά

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...