Η Ομοσπονδία Τύπου-χάρτου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στην πύρινη λαίλαπα

Δημοσιεύτηκε στις

Από χθες το μεσημέρι γινόμαστε όλοι μάρτυρες μίας ανείπωτης τραγωδίας που είναι σε εξέλιξη με πολλά μέτωπα πυρκαγιών. Ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν έχει κλείσει ο μακρύς κατάλογος με τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Η Ομοσπονδία Τύπου-χάρτου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στην πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες. Αυτό που προέχει τώρα είναι να εκφράσουμε την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους τραυματίες και όσους έχασαν το βιός τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα συνδικάτα του κλάδου να πάρουν πρωτοβουλίες προκειμένου έμπρακτα, με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης ή ότι άλλο χρειάζεται να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών. Τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας αλλά και κάθε σωματείου, πρέπει να βρεθούνε στην πρώτη γραμμή του προβλήματος και να λειτουργήσουν ως συνδετικός κρίκος για να κατευθύνουν αυτή την αλληλεγγύη.

Είναι ολοφάνερο πως σε αυτές τις συνθήκες, όπως έγινε και λίγους μήνες πριν με τις πλημμύρες στη Μάνδρα, έρχεται στο προσκήνιο η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού. Η πικρή αλήθεια που λέει ότι όσο θα θυσιάζονται οι λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους θα μετράμε καταστροφές και θύματα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πάρει έστω και τώρα τα αναγκαία μέτρα για να σβηστούν οι πυρκαγιές και να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Συναδελφικά

η Διοίκηση

 

 

 

Περισσότερα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στον κλάδο μας στην...

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο : Για τις απαράδεκτες εκφράσεις του Υπ. Υγείας απέναντι σε διαδηλωτές

Στο νησί του μικρού Μιχαήλ και των τραγικών ελλείψεων στην υγεία επέλεξε ο υπουργός υγείας...