Η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης με αιχμή το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.

Είναι η απάντηση στα νέα μέτρα που φέρνουν για τα λαϊκά στρώματα, πέρα απ’ το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, νέα φοροληστεία, την κατακρεούργηση των κονδυλίων για τις στοιχειώδης κοινωνικές ανάγκες, το χτύπημα όσων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Όλα αυτά την στιγμή που θεσμοθετούνται νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους με φοροαπαλλαγές, ζεστό χρήμα για επενδύσεις, που καταργούνται όποια εμπόδια υπάρχουν στην δράση του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθής όσα συμβαίνουν, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την βαρβαρότητα και τη φτώχεια, τη λογική ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Να μην περάσει το αφήγημα της κυβέρνησης για την δήθεν δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται και στηρίζει αυτό τον ισχυρισμό με διάφορα έκτακτα επιδόματα που ανακυκλώνουν τη φτώχεια. Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν αυτή την πολιτική θέλουν ο λαός να συμβιβαστεί με τη μοίρα που του ετοιμάζουν, να παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις και να στηρίξει τους στόχους του κεφαλαίου για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων με την επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές και τα εργατικά δικαιώματα είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεσή της με τον νόμο ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση.

Η υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής προϋποθέτει τη θωράκιση των κατασταλτικών μηχανισμών, τον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος ώστε να βρεθούν οι εργαζόμενοι ανοργάνωτοι στα νύχια των εργοδοτών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν η ίδια κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για όσους αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς.

  Συμπαραστάτες στην προσπάθεια να περάσει η κυβέρνηση τα μέτρα με τις λιγότερες αντιδράσεις έχει τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ. Αυτούς που με άθλια επιχειρήματα στη ΓΣΕΕ απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων να κηρυχθεί πανεργατική απεργία όταν το πολυνομοσχέδιο έρθει στη Βουλή. Η πλειοψηφία αυτών των δυνάμεων στηρίζει την καπιταλιστική ανάκαμψη, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι αυτοί που ενισχύουν την αυταπάτη ότι κάτι καλύτερο θα ακολουθήσει τα μνημόνια, που σπέρνουν την απογοήτευση και την μοιρολατρία στους εργαζόμενους.

Καλούμε του εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να αναλάβουν δράση προκειμένου να ανοίξει συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς για τα νέα μέτρα που φέρνει η τρίτη αξιολόγηση. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, να προετοιμάσουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Τα σωματεία να πάρουν απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση.

 Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να δώσει η εργατική τάξη τη δική της απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Παλεύουμε όχι μόνο για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση αλλά διεκδικούμε τις απώλειες που είχαμε, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

 

 

 

Αγωνιστικά

 Η Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...