Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει τη νόθα διαδικασία «αρχαιρεσιών» που πραγματοποιείται από το σωματείο- μηχανισμό της εργοδοσίας στα τρόφιμα και τα σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει τη νόθα διαδικασία «αρχαιρεσιών» που πραγματοποιείται από το σωματείο- μηχανισμό της εργοδοσίας «Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα Τρόφιμα και τα Σούπερ Μάρκετ».

Με εκβιασμούς, τρομοκρατία οι εργοδότες των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ σέρνουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που συγχρόνως είναι προϊστάμενοι και διευθυντές σε αυτές τις επιχειρήσεις ή κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς που καθημερινά κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αυξηθεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων, να τσακίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική τους δράση και οργάνωση. Που βάζουν πλάτη για να περάσει χωρίς αντιδράσεις η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Όλα αυτά αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα για τον βρώμικο ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά και του τρόπου που αυτοί επιχειρούν να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Σήμερα είναι ανάγκη εμείς οι εργαζόμενοι να ξεπεράσουμε το φόβο και την μοιρολατρία και να κάνουμε δική μας υπόθεση την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με την ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης. Να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά κυβέρνησης και εργοδοσίας και να πετάξουμε έξω από τα εργατικά σωματεία τις δυνάμεις που βάζουν πλάτη να περνούν οι σχεδιασμοί τους.

Για σωματεία στα χέρια των εργατών, πραγματικά επιτελεία οργάνωσης του αγώνα!

Αγωνιστικά

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου: 12 Μάρτη κινητοποίηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο

Το συνδικάτο Επισιτισμού -Τουρισμού- Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Λασιθίου “Τάλως” καλεί στις κινητοποιήσεις...

Σωματείο Εργαζομένων ΕMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην Tasty Foods

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου και οι εργαζόμενοι στην EMFI  εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Σύσκεψη 4 Απρίλη

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην πανελλαδική σύσκεψη σωματείων και ομοσπονδιών ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ...