Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών πραγματοποιεί το 9ο Τακτικό Συνέδριο της στις 21 και 22 Οκτώβρη.

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας πραγματοποιεί το 9ο Τακτικό Συνέδριο της στις 21 και 22 Οκτώβρη. Ο απολογισμός δράσης της οργάνωσης μας, η μεταφορά πείρας και προβληματισμού από τα πρωτοβάθμια σωματεία και του χώρους δουλειάς του κλάδου, η αντιμετώπιση αδυναμιών, η συζήτηση και οι αποφάσεις θα δώσουν νέα ώθηση στην οργάνωση της πάλης μας.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στους χώρους δουλειάς του κλάδου μας βάζει μπροστά σε αυξημένα καθήκοντα.

Προχωράμε μπροστά με πίστη στο δίκιο και τη δύναμη της τάξης μας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε ανάγκη από μια ανάπτυξη που θα ανακάμψουν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, μια ανάπτυξη που πατάει πάνω στους τσακισμένους μισθούς και μεροκάματα, στον άθλιο διαχωρισμό για τους νέους εργαζόμενους, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, που γενικεύονται, την εντατικοποίηση, την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, την απληρωσιά…

Ο κατάλογος δεν έχει τέλος ούτε τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη ανάπτυξη» σε συνέχεια της κατάργησης των μνημονίων, της επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και των συντάξεων, την κατάργηση της φοροληστείας και τόσων άλλων κάλπικων υποσχέσεων για λύση από τα πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων από τις κυβερνήσεις που υπηρετούν την ανάπτυξη και τα κέρδη των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων.

Ο ΣΕΒ, οι εργοδοτικές ενώσεις του κλάδου δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Απαιτούν την παγίωση όλου του αντεργατικού πλαισίου για να μη διασαλευτεί η ανάπτυξη για τα κέρδη τους, μεγαλύτερη ευελιξία για να έχουν λυμένα τα χέρια τους, μείωση των εργοδοτικών εισφορών και νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος προκειμένου να επιβάλλουν άκρα του τάφου σιωπή στους τόπους δουλειάς.

ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ-ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ έχουν γραμμή υποταγής στα συμφέροντα των βιομηχάνων, ευθυγραμμίζονται με την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα, η στάση τους καθορίζεται από τις θέσεις της εργοδοσίας υπονομεύοντας κάθε διεκδίκηση. Υπονομεύουν ανοιχτά ακόμα και οργανωτικά την Κλαδική Οργάνωση, την Ομοσπονδία του κλάδου επιδιώκοντας ουσιαστικά να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στους μαντρότοιχους του κάθε εργοστασίου για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, να μην συγκεντρώνονται οι δυνάμεις σε επίπεδο κλάδου όπου διαμορφώνεται και ο συσχετισμός για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση, για κάθε συλλογική πάλη και αγωνιστική διεκδίκηση.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας αν στοιχηθούμε πίσω από τα αναπτυξιακά τους σχέδια, τη μια ή την άλλη ρύθμιση που καταθέτουν βιομήχανοι και τραπεζίτες όπως στα Κλωστήρια Κιλκίς, την Επίλεκτο Κλωστοϋφαντουργία, το Φειδά κ.α. κερδίζοντας χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια τους έως την τελευταία στιγμή.

Έχουμε την πείρα ώστε να μην εγκλωβιζόμαστε στους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, στα φούμαρα ότι δήθεν κόπτονται για να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι. Να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Εργοστάσια στον κλάδο και αλλού κλείνανε και την περίοδο της ανάπτυξης αφού κριτήριο σε οποιαδήποτε περίοδο για το εάν θα ανοίξει η θα κλείσει μια επιχείρηση είναι το κέρδος του βιομήχανου.

Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη από εργατικό κίνημα που παλεύει για τα δικά μας συμφέροντα σε σύγκρουση με την εκάστοτε κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και την ΕΕ. Κάθε άλλη επιλογή δοκιμάστηκε και στην ανάπτυξη και στην κρίση, οδήγησε στον αφοπλισμό των εργαζομένων και σε τεράστιες απώλειες.

Ένας είναι ο δρόμος που παραμένει ανοιχτός για εμάς, να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, την ενότητα μας με την οργάνωση των ανοργάνωτων και των νέων εργατών του κλάδου, να πυκνώσουν οι γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αντεπίθεση μας.

Να δυναμώσουμε την διεκδίκηση μας στον κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και περιοχή, για ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ και υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, των μνημονίων. Να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε τη συλλογική πάλη, τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το δικαίωμα στην απεργία. Δεν θα μας πάρουν τα όπλα του αγώνα για δουλειά με δικαιώματα. Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...