Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών καταγγέλλει την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που νομιμοποιεί την απόλυση εγκύου εργαζόμενης

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που νομιμοποιεί την απόλυση εγκύου εργαζόμενης από την ισπανική επιχείρηση «Bankia» το 2013, στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, με το σκεπτικό ότι ο λόγος απόλυσης που επικαλείται η εργοδοσία δεν είναι η εγκυμοσύνη. Γεγονός που ανοίγει διάπλατα την πόρτα για απολύσεις ακόμα και εγκύων γυναικών με διάφορες προφάσεις που θα προβάλει η εργοδοσία κρύβοντας ότι όπως κάθε δικαίωμα των εργαζομένων έτσι και η προστασία της μητρότητας αποτελεί κόστος, συγκρούεται με τα κέρδη της και απαιτεί την κατάργηση τους.

Είναι η ίδια αντεργατική πολιτική της ΕΕ που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κάθε δικαίωμα των εργαζομένων που κατοχυρώνονταν μέσα από αυτές, τσακίζει τις εργασιακές σχέσεις επιβάλλοντας την πλήρη ελαστικοποίηση τους, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ημερών ακόμα και ωρών με συνέπεια οι απολύσεις να αποτελούν την «κανονικότητα», την καθημερινότητα για τον εργάτη.

Αυτή είναι η αντεργατική βαρβαρότητα της ΕΕ που υπερασπίζονται οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της, το λεγόμενο «ευρωπαϊκό κεκτημένο» που στο βωμό της προστασίας της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων θυσιάζονται οι ανάγκες των εργαζομένων ακόμα και η όποια προστασία της μητρότητας είχε κατακτήσει το εργατικό κίνημα με τη σημαντική συμβολή των εργαζόμενων γυναικών στον ταξικό αγώνα.

Σε λίγες μέρες στις 8 Μάρτη, τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης που διεκδίκησαν ανθρώπινη ζωή, ισοτιμία και δουλειά με δικαιώματα. Μας δείχνει το δρόμο που ακολούθησε η τάξη μας για να αποσπάσει κατακτήσεις και δικαιώματα, το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από την αθλιότητα και την εκμετάλλευση.

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου να μην αποδεχτούν τη βαρβαρότητα, να απαιτήσουμε την προστασία των εγκύων, των νέων μητέρων, την κατοχύρωση του δικαιώματος μέσα από την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης.

Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση εγκύου με καμία δικαιολόγηση.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

  • Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της μητρότητας.

  • Μόνιμη, σταθερή δουλειά. Δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...