Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών καταγγέλλει τη μεγαλοεργοδοσία της ΕΒΓΑ για την πρόκληση της συνολικά απέναντι στην εργατική τάξη.

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει τη μεγαλοεργοδοσία της ΕΒΓΑ για την πρόκληση της συνολικά απέναντι στην εργατική τάξη. Η κορύφωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με ανταπεργία δείχνει ότι είναι αδίστακτοι αλλά και το φόβο τους απέναντι στη συλλογική διεκδίκηση, το δρόμο του αγώνα που διάλεξαν οι συνάδελφοι στη γαλακτοβιομηχανία της ΕΒΓΑ.

Επιδιώκουν όπου δεν πιάνει τόπο η απεργοσπασία, η υπεράσπιση του «ιερού δικαιώματος στην εργασία» όπως προπαγανδίζουν τα φερέφωνα τους για να χτυπήσουν κάθε απεργιακό αγώνα των εργαζομένων να ρίχνουν τις μάσκες, να προχωρούν ακόμα και σε ανταπεργία για να υπερασπιστούν το δίκιο των εκμεταλλευτών.

Ο μεγαλοβιομήχανος βγήκε μπροστά ως λαγός συνολικά της τάξης του για να προετοιμάσει το έδαφος για τις αντιδραστικές – αντεργατικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και τις περαιτέρω ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που ετοιμάζουν κατ’ απαίτηση τους τα επιτελεία της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αποθράσυνση της εργοδοσίας από τη συνέχιση των αντεργατικών ανατροπών για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, ο αέρας στα πανιά των μονοπωλιακών ομίλων μεταφράζεται για τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο σε απληρωσιά, μη καταβολή ακόμα και του Δώρου Χριστουγέννων, σε απολύσεις και εκβιασμούς.

Οι βιομήχανοι (ΣΕΒ) δεν κρύβουν και σε αυτή τη φάση την ικανοποίηση τους για τις μέγιστες υπηρεσίες που τους προσφέρει το πολιτικό τους προσωπικό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου σε στήριξη των αιτημάτων και των κινητοποιήσεων που συλλογικά αποφασίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ μέσα από το σωματείο τους.

Αυτό είναι το δικό μας όπλο, η δύναμη μας που δε χρησιμοποιήσαμε οι εργαζόμενοι όπως απαιτούσαν οι συνθήκες τη χρονιά που τελειώνει σε λίγες μέρες. Όμως δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας λέξη. Η νέα χρονιά  πρέπει να μας βρει καλύτερα προετοιμασμένους σε κάθε μέτωπο πάλης για να μην επιτρέψουμε να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω, πρώτα και κύρια με τη κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, να μην περάσει το νέο έγκλημα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...