Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών καλεί σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη στο Νατοϊκό στρατηγείο

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μετανάστες του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη.

Δίνουμε βροντερό παρών, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση των Συνδικάτων ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στη βαρβαρότητα που ζούμε και στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια για αιματοκύλισμα των λαών και ξαναμοίρασμα των αγορών που αποτελούν τις δύο όψεις της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ

Η ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων προϋποθέτει αντεργατικά μέτρα που θα πληρώνουμε οι εργαζόμενοι εφ’ όρου ζωής ενώ την εμπλοκή έως τα μπούνια στους ανταγωνισμούς τους για το μοίρασμα της λείας ακόμα και με την ίδια τη ζωή μας.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις χαρακτηρίζουν κάθε φορά ως «εθνικούς» τους στόχους που υπηρετούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

Οι εργαζόμενοι παλεύουμε για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών ενάντια στον εκμεταλλευτικό δρόμο ανάπτυξης που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση, κρίσεις και πολέμους.

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη, ούτε στους πολέμους τους.

Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης!

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή απαιτούν ένταση της πάλης από την πλευρά μας, δυνάμωμα της παρέμβασης των Συνδικάτων και της αλληλεγγύης με τους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχωρεί έδαφος, αέρα και θάλασσα, εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ για λογαριασμό και αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτά συναινούν πλήρως τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στην ίδια γραμμή ευθυγραμμισμένος, τσιμουδιά δεν βγάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Το ΝΑΤΟ είναι ο κατεξοχήν παράγοντας αποσταθεροποίησης, που δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Καλλιεργεί και αξιοποιεί εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες και προβοκατόρικες ενέργειες ως πρόσχημα για τις επεμβάσεις του. Σπέρνει για δεκαετίες, από την ίδρυση του τη δυστυχία και τους πολέμους ανά τον κόσμο.

Αποτελεί αλήθεια αναβάθμιση για το λαό και τους λαούς της περιοχής η επέκταση της βάσης της Σούδας που αποτελεί το ορμητήριο των γερακιών για τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία και για τους επόμενους που ετοιμάζουν;

Ποια η αναβάθμιση από το σουλατσάρισμα της δολοφονικής πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, από τις ασκήσεις πολέμου στα σύνορα με τη Ρωσία, περιδιαβαίνοντας από τη χώρα μας Νατοϊκά στρατεύματα; Σε Βαλκάνια και Αιγαίο «κλειστά τα μάτια να έχεις» που λέει ο λόγος, πάνω σου πέφτουν, τριγύρω μυρίζει μπαρούτι από την Ουκρανία έως το Κατάρ και τη Βόρεια Αφρική.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο για:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

  • Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.

  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Καλούμε τα Συνδικάτα του κλάδου, χωρίς χάσιμο χρόνου, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση των συναδέλφων σε κάθε εργοστάσιο και βιοτεχνία του κλάδου και την έγκαιρη εξασφάλιση της συμμετοχής.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗ 1μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...