Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών – Ιματισμού και Δέρματος εκφράζει τη συμπαράσταση της στο Σωματείο Εργαζομένων Κλωστηρίων Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τη συμπαράσταση της, στέκεται στο πλευρό του Σωματείου και των εργαζομένων των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ, στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση τους για καταβολή δεδουλευμένων, εξόφληση των οφειλών προηγούμενων μηνών καθώς και των ενσήμων της επίσχεσης εργασίας.

Απαιτούμε το υπουργείο Εργασίας να απαντήσει άμεσα στο αίτημα για σύγκλιση τριμερούς, να πάρει θέση πάνω στα αιτήματα των εργαζομένων, στα προβλήματα που οξύνονται καθημερινά για τους εργαζόμενους αφού το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων παραμένει άθικτο, η μεγαλοεργοδοσία με λυμένα τα χέρια αλωνίζει στους χώρους δουλειάς και αποθρασύνεται φτάνοντας να απειλεί με ΛΟΚ ΑΟΥΤ εάν οι εργαζόμενοι διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Οι βιομήχανοι (ΣΕΒ, Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών) τα θέλουν όλα. Ενισχύσεις και δάνεια που πήρε και ο συγκεκριμένος μεγαλοβιομήχανος απλόχερα τα προηγούμενα χρόνια και ζούμε τα αποτελέσματα, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, τζάμπα εργάτες μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ και βέβαια ούτε κουβέντα για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κυρίως της εκ περιτροπής εργασίας που είναι στην ημερήσια διάταξη στον κλάδο και όχι μόνο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω στην τρομοκρατία και στους εκβιασμούς, να οργανώσουν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους, τη διεκδίκηση του κόπου και του ιδρώτα τους, να μην συμβιβαστούν με την εξαθλίωση. Να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και να αποφύγουν τις παγίδες, την άθλια προπαγάνδα ότι οι αγώνες των εργαζομένων κλείνουν τα εργοστάσια.

Είναι πάγια τακτική τους, έτσι εκβίαζε η εργοδοσία του Ομίλου και τους συναδέλφους στα Γιαννιτσά έχοντας και τις πλάτες της πλειοψηφίας του εργοστασιακού σωματείου και τελικά έκλεισε το εργοστάσιο αφού δεν έβγαζε πλέον τα κέρδη που ήθελε. Προχώρησε ανεμπόδιστα στους σχεδιασμούς της πετώντας 180 συναδέλφους στην ανεργία.

Καμία αναμονή. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν. Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, να μην παρθούν νέα μέτρα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Καμία ανοχή στην φτώχεια και την ανασφάλεια. Πάλη για την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 1η Μάη Απεργούμε

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Είναι ημέρα αγώνα της τάξης μας απέναντι στους...

Σωματείο Αρχαιολογίας Άρτας: Η 1 Μάη είναι ημέρα αγώνα και διεκδίκησης

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ  Γιατί η 1η Μάη δεν είναι αργία, μέρα των...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ: Πρόσκληση σε αντιπολεμική εκδήλωση

Λάβαμε αυτή την πρόσκληση στην οποία θα συμμετέχουμε με τα σωματεία και τους φορείς...