Η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού και Δέρματος καταγγέλλει την απόφαση της πολυεθνικής για κλείσιμο του εργοστασίου της SOFTEX

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την απόφαση της πολυεθνικής για κλείσιμο του εργοστασίου της SOFTEX και μεταφορά της παραγωγής στο εξωτερικό πετώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τουλάχιστον υποκριτική όταν την ίδια ώρα ικανοποιεί κάθε απαίτηση των βιομηχάνων, τσακίζοντας κάθε εργασιακό – ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων, δίνει όρκους πίστης στην ΕΕ και τις συνθήκες της, στην ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, υπηρετεί με όλους τους τρόπους την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.

Μοναδικό κριτήριο των μονοπωλίων που κατέχουν τα μέσα παραγωγής και την πραγματική εξουσία είναι το κέρδος. Αυτό αποδεικνύεται στον κλάδο μας με το κλείσιμο δεκάδων εργοστασίων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το δρόμο ανάπτυξης υπηρετεί διαχρονικά το πολιτικό τους προσωπικό.

Τα προϊόντα της Κλωστοϋφαντουργίας, του Ιματισμού και του Δέρματος είναι απαραίτητα όπως και αυτά του χαρτιού για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων, του λαού. Το πραγματικό δίλημμα είναι ή τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων ή οι ανάγκες των εργαζομένων, του λαού. Και τα δύο δε γίνεται, αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν συμβιβάζονται.

Οι εργάτες δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα μας με ταξική κατεύθυνση και προσανατολισμό, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας, να βάλουμε μπροστά για το δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας με όποιο τρόπο χρειαστεί στο σωματείο και στους εργαζόμενους του εργοστασίου της SOFTEX και στο δύσκολο αγώνα που ξεκινάμε και καλούμε σε στήριξη όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Ζωντανά θα προβληθεί η σημερινή Συνέντευξη Τύπου της ΔΑΣ στις 12μμ, για το 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Παρακολουθήστε ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο την Συνέντευξη Τύπου της ΔΑΣ, που θα δοθεί σήμερα...

Πραγματοποιήθηκαν περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε Ηράκλειο και Χανιά μπροστά στο 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (ΦΩΤΟ)

Μπροστά στο 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που ξεκινά αύριο, Πέμπτη 16 Απρίλη, την ώρα...