Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος καταδικάζουν την απόφαση του δικαστηρίου κατά χαλυβουργών

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής καταγελούμε και καταδικάζουμε την απόφαση του δικαστηρίου, που επιβάλει ποινές πολύμηνης φυλάκισης στους απεργούς Χαλυβουργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που ο ηρωικός τους εννιάμηνος αγώνας αποτέλεσε και αποτελεί για όλους μας Σχολείο Ταξικής Πάλης.

Η μεγαλοεργοδοσία με τους πολιτικούς της εκπροσώπους και την αστική της δικαιοσύνη, μέσα από την απόφασή τους αυτή επιδιώκουν να στείλουν μήνυμα πυγμής στην εργατική τάξη, σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Επιδιώκουν να  χτυπήσουν το κύριο όπλο που έχουμε εμείς οι εργάτες, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, την ΑΠΕΡΓΙΑ. Αυτό αποδεικνύεται και από την ήμερα που επιλέχθηκε να παρθεί αυτή η απόφαση, ακριβώς στις 9 Απρίλη – μέρα Απεργίας.

Για μια ακόμα φορά, γίνεται φανερό το ταξικό πρόσωπο της δικαιοσύνης που υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, ευθυγραμμισμένη με το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης.

Τους δηλώνουμε περίτρανα ότι οι εργάτες δεν τρομοκρατούμαστε – δεν κάνουμε πίσω. Καμία δικαστική απόφαση, κανένας αντεργατικός νόμος, ούτε η εργοδοτική τρομοκρατία μπορούν να εμποδίσουν την εργατική τάξη να επιβάλλει το δίκιο της.

Τους το Φωνάζουμε ότι για εμάς «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ».

ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ – Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Από την πρώτη στιγμή του αγώνα των Χαλυβουργών οι οργανώσεις μας είχαν εκφράσει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους, για την απόκρουση της επιθετικότητας της εργοδοσίας, για να μην περάσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία, για να αποτραπούν τα αντεργατικά σχέδια.

Καλούμε τους εργαζόμενους στους κλάδους μας να καταδικάσουν αυτήν και κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων.

Η απάντηση θα δοθεί στους τόπους δουλειάς, στους καθημερινούς αγώνες, στη μάχη που έχουμε μπροστά μας για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς. Για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την κατάργηση του σάπιου συστήματος που γεννά την εκμετάλλευση.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ                                             ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...