Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας καλεί όλα τα σωματείαόλες τις ενώσεις, όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Δυτικής Αττικής στη κινητοποίηση τη Κυριακή 17/12/2017

Δημοσιεύτηκε στις

Η προκλητικότητα  της κυβέρνησης απέναντι στο λαό της δυτικής Αττικής, ξεπερνάει κάθε όριο.                                                                                           

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, που στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους και κατέστρεψε περιούσιες χιλιάδων, η κυβέρνηση έρχεται να κάνει φιέστα πάνω στα συντρίμμια με το αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στης Ελευσίνα.

 Όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή άφησαν το λαό απροστάτευτο απ’ τις πλημμύρες, τους σεισμούς, τις πυρκαγιές.

Με τις πολιτικές τους δημιούργησαν και δημιουργούν τις αιτίες των καταστροφών.

Το αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει η κυβέρνηση αφορά το πώς θα μεγαλώσει η κερδοφορία των μονοπωλίων στη Δυτική Αττική και όχι πως θα προστατευτούν οι λαϊκές οικογενείας της περιοχής.

Αφορά το πώς θα αξιοποιήσουν οι εφοπλιστές το λιμάνι της Ελευσίνας, πως νέα κίνητρα θα δοθούν στους βιομήχανους, απαλλάσσοντας τους από φόρους, από μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, χαρίζοντας τους ταυτόχρονα εκατοντάδες στρέμματα γης.

 Όσο και να διαφημίζει η κυβέρνηση ότι η ανάπτυξη αφορά όλους και ότι θα είναι δίκαιη, η πραγματικότητα είναι ότι κανένα μέτρο δε προβλέπετε για αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή που είναι αναγκαία για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα, δε λέει κουβέντα για αποζημίωση όσων πλήγηκαν, για απαλλαγή τους από τους φόρους.

 

Τώρα που φύγανε τα φώτα της δημοσιότητας από τη Μάνδρα, οι κάτοικοι της περιοχής, οι αυτοαπασχολούμενοι είναι απροστάτευτοι από τη καταστροφή.

 

Μια είναι η λύση για τα προβλήματα μας. Οργάνωση και διεκδίκηση για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όσων πλήγηκαν από τη καταστροφή.

 

Τα κονδύλια που προορίζονται για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να δοθούν τώρα στους πληγέντες.

 

Η ΟΒΣΑ καλεί όλα τα σωματεία, όλες τις ενώσεις, όλους τους αυτοαπασχολούμενους της Δυτικής Αττικής σε μαζική συμμέτοχη στη κινητοποίηση τη Κυριακή 17/12/2017, για να καταγγείλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, για να απαιτήσουμε :

 

1.Να υλοποιηθούν άμεσα, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για έκτακτη ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων

 

2.Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση  εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, για να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα.

 

3.Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.

 

4.Να ολοκληρωθεί  άμεσα η καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).

 

5.Πάγωμα των χρεών των μικροεπιχειρήσεων  της περιοχής σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.

 

6. Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρο  εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης και δημοτικά τέλη για τις μικροεπιχειρήσεις της περιοχής μας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/12/2017 ώρα 5 το απόγευμα

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

 

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...