Η ομιλία στη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 6.30 πλ. Αριστοτέλους

Δημοσιεύτηκε στις

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες ,

Εργάτες και εργάτριες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι,

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Όλες αυτές τις μέρες ήταν στο φουλ οι μηχανές του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων, των επιτροπών αγώνα και των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές, των συμμάχων μας στα λαϊκά στρώματα. Με ένα στόχο:

Να δοθεί πανίσχυρη απάντηση του εργαζόμενου λαού στη κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα μονοπώλια.

Εδώ  από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάμε αντεπίθεση διαρκείας με το δικό μας σχέδιο κόντρα στο σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ και βιομηχάνων να μας κάνουν σύγχρονους δούλους. Προετοιμάζουμε τους νέους μεγάλους αγώνες για την ζωή μας και τις δικές μας ανάγκες, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων. Αγώνα για αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές, κόντρα στις επιδιώξεις και την στρατηγική της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Ξεκινάμε αντεπίθεση  δυναμώνοντας τις εστίες αντίστασης, με φιλοδοξία να ανάψουν φωτιές αγώνα παντού. Κλιμακώνουμε με σχέδιο και απόφαση για σκληρή αναμέτρηση.

Μαζί με τους συμμάχους μας αγρότες, ΕΒΕ, μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές απευθύνουμε κάλεσμα για οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο, κλάδο, χωριό και γειτονιά, σχολή. Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση και αγώνας για ανατροπή, το σύνθημά μας. Ή εμείς ή τα μονοπώλια. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Από εδώ από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός καλεί τους εργαζόμενους, συνολικά τον λαό να κάνουν νέες θυσίες για την περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη», θέλοντας να  μας πείσει ότι από την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων θα έχουμε και εμείς όφελος.

Το ίδιο παραμύθι πούλησαν και πέρσι.

Την ανάπτυξη τους όμως οι εργαζόμενοι την έχουν ζήσει στο πετσί τους

Με μείωση των νέων συντάξεων έως και 35%, διατήρηση των κατώτερων μισθών στα 586 και 511 ευρώ μεικτά, διεύρυνση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας. Με τους ανελέητους φόρους και τα χαράτσια, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο, με ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας, πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, δημοσιονομικές περικοπές χωρίς τέλος.

Χόρτασαν «ανάπτυξη» οι για 15 μήνες εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι στον Καρυπίδη, οι 10 μήνες απλήρωτοι στις κλινικές. Την έζησαν – μέχρι τέλους – οι δεκάδες και αυτό το καλοκαίρι νεκροί στα εργοδοτικά κάτεργα, σε κλάδους όπως η ανακύκλωση που κυριαρχεί η εργοδοτική τρομοκρατία.

Την γεύονται καλά και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που πλέον δεν έχουν δικαίωμα για ξεκούραση ούτε τις Κυριακές, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που δεν τους επιτρέπεται ούτε μια μέρα άδεια. Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τη Βιομηχανία Ζάχαρης που οδεύουν προς την ανεργία. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που «απολαμβάνουν» συνεχείς μειώσεις μισθών, «αξιολόγηση» κινητικότητα και περιστολή δικαιωμάτων.

Παράδειγμα ανάπτυξης εμφάνισε και ο υπουργός της κυβέρνησης την ΒΙΠΕ του Κιλκίς όπου οι εργοδότες της περιοχής έχουν ως βασικό αίτημα να γίνει «Ειδική Ζώνη» σε ό,τι αφορά τη φορολογία, τα κίνητρα και βέβαια τα εργασιακά δικαιώματα διότι δεν τους φτάνουν οι απολύσεις, τα απλήρωτα Σαβ/κα, οι ατομικές συμβάσεις με συνεχείς μειώσεις μισθών και επιδομάτων.

Συμφώνησε Ο Τσίπρας με τον ΜΑΚΡΟΝ ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια πραγματική ευκαιρία αλλά και ότι είναι ανάγκη να αποκτήσουν προβάδισμα τα ευρωπαϊκά μονοπώλια έναντι των ανταγωνιστών τους (π.χ. Κίνα). Δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία για το τι είδους ανάπτυξη έρχεται,  οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που έχουν βάλει στο μάτι τα αφεντικά του ΜΑΚΡΟΝ όπως το Λιμάνι, η ΕΥΑΘ και αλλού.

Επενδύουν οι ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΙ βλέποντας αύξηση των κερδών τους από τις μαζικές απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία.

Ανάπτυξη απύθμενου θράσους μόλις εχτές από την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ) που έστησε κατά παραγγελία έναν τεράστιο μηχανισμό παρακολούθησης οργανώσεων, φορέων, πολιτικών παραγόντων, προσώπων της Τοπικής Διοίκησης και απλών ανθρώπων, προκειμένου να φακελωθεί όποιος αντιδρά σε θέματα που η εταιρεία θεωρεί ότι τη δυσφημούν και ότι θίγουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία της!

 

Σ’ ανάπτυξη και κρίση πληρώνουν οι εργάτες

Τέρμα οι θυσίες για κεφαλαιοκράτες

 

Συναγωνιστές συναγωνίστριες

Ο κατάλογος των ζωντανών παραδειγμάτων του τι σημαίνει η δική τους ανάπτυξη είναι ατέλειωτος. Επιβεβαιώνει απόλυτα το κεντρικό φετινό μας σύνθημα  «ότι η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας»

Όμως δεν σταματάνε εδώ.

ΣΕΒ, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, ΕΕ απαιτούν όλο και νέες θυσίες από την εργατική τάξη, ως τον απώτερο στόχο να έχουν στα χέρια όλους τους όρους εργασίας που να τους επιτρέπουν να παίρνουν στη δουλειά όσους θέλουν, όποτε θέλουν, να τους πληρώνουν όσο θέλουν αν θέλουν, να τους απολύουν όποτε θέλουν και χωρίς κόστος.

Και στην σημερινή τους σύναξη ο Πρωθυπουργός  αυτή την ώρα  δίνει εξετάσεις να τους πείσει πως ότι ζήτησαν το προχωράει. Ότι επιπλέον θα καταφέρει με την λαϊκή συναίνεση να αποσπάσει όλα τα κοινωνικά κονδύλια, κάθε μορφής επιδόματος και να τα δώσει στις επενδύσεις τους.

Ταυτόχρονα έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση επικίνδυνη γιατί αναζητά την συναίνεση από τα κάτω.

Κοροϊδεύει τους εργάτες όταν ισχυρίζεται ότι βάζει τάχα φραγμούς στην εργοδοτική αυθαιρεσία, με αποσπασματικά μέτρα για την απλήρωτη, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Όταν είναι  άθικτο το αντεργατικό πλαίσιο πάνω στο οποίο πατάει ο εργασιακός μεσαίωνας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την παροχή πρόσθετων «διευκολύνσεων» στα «δουλεμπορικά» γραφεία, την αποψίλωση του κρατικού μηχανισμού των επιθεωρήσεων εργασίας.

Πουλάν ελπίδα από όλες τις μπάντες. Μας καλεί η συγκυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ το ΠΟΤΑΜΙ και η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, να πάρουμε μέρος σε κοινωνικές επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις αδρά χρηματοδοτούμενες από την Ε.Ε. Μας καλεί να αρπάξουμε την ευκαιρία, να γίνουμε επιχειρηματίσκοι άμισθοι και καταχρεωμένοι υπάλληλοι των μονοπωλιακών ομίλων, εφόσον έχει εξασφαλίσει ότι υπάρχουν δούλοι με το μανδύα του «εθελοντισμού» εφόσον υπάρχει ό ΟΑΕΔ που θα μας εντάξει λένε σε προγράμματα τσάμπα εργασίας, και με δραστηριοποίηση σε τομείς όπως Πρόνοια, Υγεία, Παιδεία, καθαριότητα εκεί δηλαδή που το κράτος μειώνει τη χρηματοδότηση, απολύει κάθε τόσο συμβασιούχους και οι εργαζόμενοι πληρώνουν για να απολαύσουν.

 

Ότι θέλεις έχει ο μπαχτσές μόνο μη διεκδικείς ότι παράγεις, ότι σου ανήκει. Ότι θες κάνε μόνο μη τους ενοχλείς την ώρα που λεηλατούν, που ξεζουμίζουν τα πάντα, που σου ξηλώνουν τη ζωή.

 

Και από εδώ από τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα  υποσχεθεί ότι  θα μαζέψει κι άλλο χρήμα από το τσάκισμα των συντάξεων, των μισθών, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, θα το δώσει στο ΝΑΤΟ για να τους ετοιμάσει και στρατό σε περίπτωση που τον χρειαστούν για να βρουν νέες αγορές, νέα κέρδη ακόμη και σφάζοντας λαούς.

Για να μην έχουν καμία αμφιβολία μετά τα 4δις πότισμα του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ που έφεραν τις περικοπές τις δεύτερης αξιολόγησης, επεκτείνει τη Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ με τη χρήση της βάσης της Σούδας. Η κυβέρνηση της χώρας μας, εκπροσωπώντας τις επιδιώξεις και τους στόχους του εγχώριου κεφαλαίου, εμπλέκει ακόμα πιο ενεργά το λαό μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον κοινό με τους εκμεταλλευτές τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Όλο το επόμενο διάστημα θα φέρουν και  νέα αντιλαϊκά μέτρα

Ξεχωρίζει η προσπάθεια τους να βάλουν το ταξικό κίνημα στο γύψο. ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή ανατροπές στο νόμο 1264 που θα βάζουν τεράστια εμπόδια στην συλλογική δράση και πάλη, στην οργάνωση της εργατικής τάξης ουσιαστικά θα απαγορεύουν την κήρυξη απεργίας

Ούτε τα επιτελεία των συμβούλων τους πλέον δεν μπορούν να παράξουν ιδέες για το πώς θα προβάλουν διαφορές μεταξύ τους η ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ κλαίγεται ότι είναι ο πρωτεργάτης του νόμου που αφορά τα Εργασιακά του νόμου ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες αλλά τι να κάνεις που άλλον διάλεξε το κεφάλαιο ως πιο αποτελεσματικό για την βρώμικη δουλειά.

H ανάπτυξη τους  Τσακίζει τη ζωή μας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ Κ΄ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

Δε χωρά απογοήτευση. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές.

Με μαζικά συνδικάτα, με συλλογική λειτουργία και δράση για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Δηλώνουμε την απόφασή μας να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δυναμώσουν η αντίσταση, οι αγώνες της εργατικής τάξης παντού σε όλη τη χώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται στη ζωή τους, στα δικαιώματά τους. Να περάσουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση. Να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αγώνα. Είναι σημαντικοί οι αγώνες του πρόσφατου διαστήματος σε κλάδους και εργοστάσια, όπως στο Μέταλλο για την ΣΣΕ, στο εμπόριο για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στον τουρισμό, στου Καρυπίδη για την απληρωσιά, στη ΣΙΔΕΝΟΡ, στα Πρακτορεία Τύπου για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των Συμβασιούχων στους δήμους ενάντια στις απολύσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στη Λάρκο με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στους εργολαβικούς που συνεχίζεται, με το αίτημα καμιά απόλυση, σταθερή και μόνιμη δουλειά. Αλλά και το πιο προηγούμενο διάστημα οι κινητοποιήσεις των ελευθεροεπαγγελματιών, των αγροτών έδειξαν και δείχνουν ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις.

        Σχεδιάζουμε τη δράση μας στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα τους επόμενους μήνες, σε μια περίοδο που οξύνονται το σύνολο των προβλημάτων της εργατικής λαϊκής οικογένειας από την εφαρμογή των μέτρων των προηγούμενων μηνών και χρόνων.

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας.

Αλλάζουμε αποφασιστικά την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γυρνάμε την πλάτη στις προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και τα παρακλάδια της.

Κυβέρνηση- εργοδοσία και ξεπουλημένοι εργατοπατέρες σε αγαστή συνεργασία επιβάλουν το θάψιμο των δικαιωμάτων μας.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στα πλαίσια της «εθνικής» γραμμής έτρεξε να συμφωνήσει με τους Βιομήχανους του ΣΕΒ , ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για την οικονομική κρίση διότι είχαν ψηλούς μισθούς, ότι πρέπει να επιδοτήσει το κράτος τους εργοδότες με τσάμπα εργασία των 586 ευρώ για να μειωθεί η ανεργία. Είναι αυτοί που μας λένε ότι οι ομαδικές απολύσεις είναι «μέτρο που θα πρέπει να εφαρμόζεται με ιδιαίτερη μέριμνα και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις», ότι το λοκ άουτ είναι «ένας τρόπος άμυνας απέναντι σε καταχρηστικές απεργίες».

Όλοι αυτοί δεν έβγαλαν άχνα, δεν λένε λέξη, για την επέκταση της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας και όλων των άθλιων μορφών εργασίας, των δουλεμπορικών γραφείων. Οι εκπρόσωποι στο εδώ ΕΚΘ ασχολούνται νυχθημερόν με το πώς θα αλλοιώσουν συσχετισμούς,  με εκτεταμένες νοθείες και με το πώς θα εκτοπίσουν τις ταξικές δυνάμεις βάζοντας τους εμπόδια να δρουν μέσα στους χώρους δουλειάς.

Τραβάμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό με τη συμμετοχή των εργαζομένων, τέτοιο που να μπορεί να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους ανθρώπους τους στο εργατικό κίνημα, τα κόμματά τους, και τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες.

Συνεχίζουμε με πνεύμα όχι μόνο απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής, των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση αλλά διεκδίκηση για κάλυψη των αναγκών μας, ανάκτησης των απωλειών που είχαμε και έχουμε.

Το επόμενο διάστημα μεγάλο μέτωπο για όλους τους κλάδους και τα σωματεία είναι τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.                                              

       Συνεχίσουμε την πάλη να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

       Συνεχίζουμε την κοινή δράση των σωματείων εμποροϋπαλλήλων με τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που αφορά όλη την εργατική τάξη.

Ετοιμαζόμαστε να μπούμε μπροστά στα ζητήματα κατασχέσεων και πλειστηριασμών που θα αυξάνονται λόγω του ότι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τη φοροληστεία οι εργαζόμενοι.

Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται. Αυτή αν κι όταν θα έρθει θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια.

Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες μας να επιτρέπουν να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά

Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά

 

Συναγωνιστές /στριες

Σ΄αυτούς που μας λένε δίκιο έχετε αλλά και με τους αγώνες τι θα γίνει

Απαντάμε : Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει πραγματικά φως στο τούνελ για τα εργατικά λαϊκά στρώματα

Υπάρχει λύση, αν η εργατική τάξη ισχυροποιήσει, ανασυντάξει το κίνημα της, δυναμώσει την πάλη της  ενάντια σε αυτούς που μας κάνουν την ζωή μαύρη, ενάντια στους επιχειρηματίες και τα κόμματα της.

Υπάρχει λύση, αν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δυναμώσουν και ενισχύσουν την συμμαχία τους απέναντι στα μονοπώλια και το κράτος που τα στηρίζει.

Είναι ώρα να δώσει ο εργαζόμενος λαός τη δική του απάντηση, να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει. Είναι ώρα οργάνωσης και αγώνα, δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος για απογοήτευση και μοιρολατρία.

Να τιμωρήσει όσους τον κορόιδεψαν, τον εξαπάτησαν, συνεχίζουν να του λένε ψέματα.

Να δοκιμάσει τη μεγάλη του δύναμη, που ως τώρα την έβαλε σε δεύτερη μοίρα, εναποθέτοντας ελπίδες σε μια κυβερνητική εναλλαγή χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ένωσή τους, την ΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον την πείρα.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά, αγωνιστικά! Όχι μόνο να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς που επιχειρούνται για να προετοιμάσουν τα νέα μέτρα αλλά να απαντήσουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να μπει μπροστά το αγωνιστικό κάλεσμα των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων για οργάνωση της πάλης στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών.

Συναγωνιστές-στριες

Στους πιο πρόσφατους αγώνες έγινε τεράστια προσπάθεια, έγιναν βήματα στην κατεύθυνση της Λαϊκής συμμαχίας. Ενισχύθηκαν τα βήματα ενότητας και συμμαχίας των εργατών με τα λαϊκά στρώματα, τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους αγρότες.

Με τις μεγάλες απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, με πρωτοβουλία και σχέδιο, το κίνημα έδειξε ότι είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές από τους ανθρώπους της εργοδοσίας και των κυβερνητικών κομμάτων.

Μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει δυνατό και ρωμαλέο, να φτάσει σε σημείο να ταρακουνά κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους, να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους, τη βαρβαρότητά τους, να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας.

Είμαστε η τάξη που παράγει Τα πάντα! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Συνεχίζουμε με δύναμη από το δίκιο μας και απόφαση για σκληρό αγώνα! Με οργάνωση παντού για να έρθουν τα πάνω κάτω!

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση, η εργατική τάξη, οι αγρότες και οι επαγγελματίες που υποφέρουν, οφείλουν, να οργανωθούν, να συνενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους εργάτες στον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, διαχωρίζοντας τις δυνάμεις τους από τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Όσο πιο σύντομα βαδίσουν το δρόμο των κοινών τους συμφερόντων τόσο πιο σύντομα θα γευτούν έναν κόσμο χωρίς ανεργία, εξαθλίωση, πολέμους, προσφυγιά.

 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ούτως ή άλλως αρχίσει…………

 

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά,

εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...