Η ΟΕΚΙΔΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της Fintexport

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΚΙΔΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της Fintexport και τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου που την Πέμπτη, 6 Απριλίου σέρνονται στα δικαστήρια αναληθώς και συκοφαντικά από την εργοδοσία που είχε ως προφανή στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και το σταμάτημα του πολύμηνου αγώνα τους. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα δυσφημίσουν και θα παρεμποδίσουν τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων της Fintexport από την πρώτη στιγμή είχε τη στήριξη της Ομοσπονδίας και των σωματείων του κλάδου, δέχτηκε την αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων από άλλους χώρους δουλειάς και κλάδους, ακόμα και μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης από εργαζόμενους και συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων χωρών.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Fintexport είναι περήφανοι που στάθηκαν όρθιοι, πάλεψαν για το δίκιο τους ενάντια στην αντεργατική βαρβαρότητα, δεν υποτάχτηκαν στα κελεύσματα και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Είναι οι ίδιοι που πλήρωσαν την ανάπτυξη με το μόχθο και τον ιδρώτα τους, τα κέρδη της εργοδοσίας και την κρίση με την απληρωσιά και τις απολύσεις ενώ τα αφεντικά σε κάθε περίοδο ζούνε στη χλιδή και στα πλούτη. Είχαν κάθε συμφέρον να μην υπάρχει οποιαδήποτε απώλεια στοιχείων της επιχείρησης αφού αποτελούσαν τη βάση για την εξασφάλιση των οφειλόμενων αποδοχών τους.

Η δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου «τυφλή» όταν συνεχίζει μια δίωξη εις βάρος απλήρωτων και άνεργων πλέον συναδέλφων παρά το αίτημα τους να μην ασκηθεί ποινική δίωξη και να μπει στο αρχείο η μήνυση της εργοδοσίας.

Τη ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί νέα αντεργατικά μέτρα και χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων πάει χέρι – χέρι με την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Δεν θα τους περάσει.

Η απάντηση των εργαζομένων στην ολομέτωπη επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ θα δοθεί με την οργάνωση νέων ακόμα πιο δυναμικών αγώνων με πρώτο σημαντικό σταθμό τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα την Παρασκευή 7 Απρίλη σε όλη τη χώρα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: 17 Απρίλη Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 24ωρη Παμπειραϊκή Απεργία στις 17 Απρίλη

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Παμπειραϊκής απεργίας την...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Διοργάνωση λαχειοφόρου για οικονομική ενίσχυση

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνει λαχειοφόρο με δώρα 1 αρνί, 1 τάμπλετ, 2 κινητά...