Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταδικάζει την απόφαση του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης που διαμέσου του λεγόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, έδωσε το πράσινο φως για ομαδικές απολύσεις στην Χαλυβουργία. Με αυτή την αντεργατική απόφαση γίνεται ολοφάνερη η υποκρισία τους και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν δήθεν για τους ανέργους.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη να υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, την κερδοφορία του. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής δεν  χωράνε τα εργατικά δικαιώματα.

Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να περάσει γιατί ανοίγει το δρόμο για ομαδικές απολύσεις και υπηρετεί την απαίτηση της εργοδοσίας να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους όσο εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της. Όταν έχει ζόρια λόγω κρίσης, να τους πετά σα στημένες λεμονόκουπες στο δρόμο της ανεργίας, ομαδικά, χωρίς περιορισμούς προλαβαίνοντας και αγωνιστικές και αντιδράσεις.

Επίσης ευθύνες μεγάλες έχει και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, γιατί συμφώνησε στην αλλαγή της διαδικασίας έγκρισης των ομαδικών απολύσεων.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους του κλάδου, να καταδικάσουν την αντεργατική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, που ανοίγει το δρόμο στην πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας, στις ομαδικές απολύσεις.

Απαιτούμε την ανάκληση τώρα της απόφασης για ομαδικές απολύσεις στην Χαλυβουργία.

Αγωνιστικά

 

Η Διοίκηση

 

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...