Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Καβάλας στηρίζει την απεργία των Ναυτεργατών στις 18 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Ν. Καβάλας του ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας, το οποίο συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 18 Απρίλη.

Εφοπλιστές – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, έχουν στο στόχαστρο τους την κατάργηση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, να επικρατήσουν συνθήκες γαλέρας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση επιχειρεί να επιβάλλει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 3577/1992 για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές, δίνοντας το δικαίωμα να δρομολογούνται πλοία μεταξύ ελληνικών λιμανιών, ανεξαρτήτου εθνικότητας, μειώνοντας ακόμα παραπέρα τις οργανικές συνθέσεις, διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση. Αποτελεί συνέχεια του ν.4150/2013 και των υπουργικών αποφάσεων που έχουν αποδεκατίσει τις οργανικές συνθέσεις στα επιβατηγά πλοία, με τους εφοπλιστές να τις καθορίζουν και να τις επιβάλουν, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους του Νομού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.

Η αιτία που προκαλεί τα προβλήματα των εργαζομένων, των αγροτών, των ναυτεργατών, των συνταξιούχων είναι η πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, που συνεχίζει να υπηρετεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καταδυναστεύοντας το σύνολο των δικαιωμάτων μας, μας οδηγεί στην όξυνση των ανταγωνισμών και τον πόλεμο.

 

 

Περισσότερα

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι – 25 χρόνια από το πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το πόλεμο και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ...

Αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBndJd https://youtu.be/GYf6K9V9E8A?feature=shared

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...