Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα που ξεκίνησε χθες από την Πάτρα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ χαιρετίζει  τον αγώνα, «ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ -ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ» που ξεκίνησε χθες από την Πάτρα με επικεφαλή τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και την Δημοτική Αρχή, με την συμμετοχή χιλιάδων ΑΝΕΡΓΩΝ , εργαζομένων,  δεκάδων εργατικών σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών, και Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Το πρωί της Κυριακής 3 Απρίλη, από την πλατεία Γεωργίου ξεχύθηκε ένα ανθρώπινο ποτάμι αποφασισμένο να φτάσει ως το τέλος, να διεκδικήσουμε  την ζωή που μας  αξίζει .Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι με τα ελάχιστα! Δεν παραδινόμαστε. Δεν υποχωρούμε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δε μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων απέμειναν! Οι άνεργοι των 1,5 εκατ. και οι οικογένειες τους δεν μπορούν να παραμένουν  θεατές, στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκαμάτων και άλλα πολλά!

 

Κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, πρέπει να είναι, να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του! Να μην τρέμει τη στιγμή που θα αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο. Να έχει σύνταξη όταν θα φεύγει κατάκοπος από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια!

Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας .Όλοι στον αγώνα.

Καλούμε τους εργαζόμενους του άνεργους, όλους όσους ενδιαφέρονται να βάλουν ένα λιθαράκι σε αυτόν τον αγώνα με την συμμετοχή τους, να το δηλώνουν στα αντίστοιχα σωματεία, ή στην Γραμματεία του Π.ΑΜΕ. Καθημερινά αναχωρούν πούλμαν από την Πάτρα στις 7 το πρωί από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα, με προορισμό το σημείο της ΠΟΡΕΙΑΣ και με επιστροφή την ίδια μέρα στην Πάτρα. Τηλέφωνα επικοινωνίας :2613015765 και 6975029068

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ·                                                  Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • ·                                                  Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • ·                                                  Επίδομα ανεργίας 600 ευρω.
  • ·                                                  Πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους.
  • ·                                                  Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751€, της 13ης και 14ης σύνταξης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΑΤΡΑ- ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΗ

                                                                                            Πάτρα 4/4/ 2016

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...