Η Γραμματεία νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η Υ.Π.Ε, Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Γραμματεία νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ, για αύριο Τετάρτη 18 Μάρτη, 9:30 π.μ. καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους & νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, μαζί με τα συνδικάτα, στην αυριανή κινητοποίηση, παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η Υ.Π.Ε, Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. (Υπάτης 1 & Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών)

 Να διεκδικήσουμε δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και στα ζητήματα της Υγείας. Συνεχίζει να θυσιάζει τη δωρεάν παροχή υγείας στο λαό , στο βωμό του κεφαλαίου της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων. Η δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου παροχή υγείας δε συμβαδίζει με την επιχειρηματική δράση , και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε για την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας.

 Να βάλει ο λαός εμπόδια στην υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων και να δημιουργήσει τους όρους αντεπίθεσης, προκειμένου ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και το δικαίωμα στην δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.

  • Να μην κλείσει το Νοσοκομείο Θώρακος και να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

  • Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.

  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας σε όλους τους δήμους, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη.

  • Να εξασφαλιστεί η πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.

  • Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.

  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.


Πάτρα 16-3-2015

Περισσότερα

Πρόσκληση για Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

  1945-2020 75 Χρόνια Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία   Οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής...

Κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε σύσκεψη 9 Γενάρη στο Συνδικάτο Οικοδόμων 6.30 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Κω : Όλοι και όλες τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην...