Η Γραμματεία Νέων για το μανιφέστο νέων συνδικαλιστών της Νότιας Ευρώπης

Δημοσιεύτηκε στις

 Σε μανιφέστο των νεολαίων συνδικαλιστών της Νότιας Ευρώπης κατέληξαν τα νέα φιντάνια της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), ύστερα από πρωτοβουλία της ανύπαρκτης σε δράση και οργάνωση, νεολαίας της ΓΣΕΕ.

 

Αφού λοιπόν μας περιγράφουν πόσο άδικες θεωρούν τις συνθήκες εργασίας των νέων εργαζόμενων, «ξεχνάνε» ότι τα ψήφισαν τόσο η ηγεσία της ΓΣΕΕ όσο και η ΣΕΣ. Εμείς να θυμίσουμε ότι το χτύπημα των συλλογικών συμβασεων, το τσάκισμα των μισθών, τα 510 ευρώ μεικτά, η κατάργηση του σταθερού ωραρίου, η ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, η μερική απασχόληση η απλήρωτη και χωρίς δικαιώματα πρακτική άσκηση, το τσεκουρεμένο επίδομα ανεργίας είναι αποτέλεσμα των κοινωνικών διαλόγων τους, της ενεργητικης στηριξης τους στις πολιτικες φτωχειας των λαων.

 

Όπως μας ενημερώνουν η αιτία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς,  οι νέοι εργαζόμενοι, βρίσκεται «στην πολιτική της λιτότητας των κυβερνήσεων, στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πια κράτος πρόνοιας, ότι δεν γίνονται πια επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των οικονομιών μας» κλπ. 

 

Το σύστημα που ευθύνεται για την κόλαση που ζουν εκατομμυρια εργατες σε κάθε χώρα το βγάζουν λάδι, γιατί το υπηρετούν και το υποστηρίζουν σταθερά. Δε μιλούν για κρίση του καπιταλισμού αλλά για συμπτώματα και στρεβλώσεις στη διαχείριση. Δεν αναφέρουν πως τα μονοπώλια για να ξεπεράσουν αυτή την κρίση χρειάζεται να τσακίσουν την εργατική τάξη, ιδιαίτερα τη νεολαία, να πετάξουν στην ανεργία εκατομμύρια εργάτες, να ρίξουν την τιμή της εργατικής δύναμης στα τάρταρα, να τσακίσουν κάθε εργατικό και λαικο δικαίωμα.

 

 Η νέα βάρδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού αγχώνεται για τη σταθερότητα του συστήματος. Αναφέρουν πως αυτές οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι «επικίνδυνες και υπονομεύουν την δημοκρατική σταθερότητα». Τρομάζουν στην ιδέα, οι νέοι εργάτες να αντιμετωπίσουν ταξικά τον πόλεμο που μας έχουν εξαπολύσει τα μονοπώλια. Κάνουν ότι μπορούν, στο σημείο να ξεθάβουν και τη σφραγίδα της «νεολαίας της ΓΣΕΕ», ώστε να φρενάρουν διαθέσεις, να εκτρέψουν την αγωνιστικότητα των νέων εργατών. Πρωτοστατούν στη στήριξη της Ε.Ε. και των μονοπωλίων, που χτυπούν αλύπητα τη νέα γενιά και της αφαιρούν το δικαίωμα στη ζωή με δικαιώματα. Το μέλλον της νέας γενιάς δε μπορεί να είναι ανάμεσα στις μυλόπετρες των μονοπωλίων. Δε διασφαλίζεται με ατομικές προσπάθειες, ούτε με την εναπόθεσή τους στη «φροντίδα» των εκμεταλλευτών της.

 

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους νέους εργαζόμενους σε οργάνωση στα συνδικάτα, στους συλλόγους κατάρτισης σε μαχητική δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε τεχνική σχολή και σχολή μαθητείας, για να μπλοκάρουμε τα μέτρα. Να αλλαξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να πετάξουμε έξω τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τις ξεπουλημένες ηγεσίες που μας καλούν να σκύψουμε το κεφάλι. Είναι δυνάμεις που σπέρνουν ηττοπάθεια, μοιρολατρία, βρίσκονται στην πλευρά των εκμεταλλευτών.

 

Καλούμε κάθε νέο εργάτη και εργάτρια, κάθε σπουδαστή-τρια να  ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ. Να ενώσει τη φωνή του για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με έξοδο από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαικής Ένωσης, με άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο κέντρο θα βάζει την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού. Για ζωή με δικαιώματα, για το μέλλον των νέων ζευγαριών. Είναι ο δρόμος που τρέμουν οι βιομήχανοι, η μεγαλοεργοδοσία και οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε κάθε κλάδο. Η εργατική τάξη πρέπει να παλέψει για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών της και να πάρει μέτρα για την αγωνιστική τους διαπαιδαγώγηση για να ενταχθούν στην ταξική πάλη.

 

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ

 

 

 

Περισσότερα

Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη...

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjBmH95 ΒΙΝΤΕΟ Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα https://youtu.be/uzDQ61_uWNE Σε εξέλιξη η πορεία των προσυγκεντρωσεων προς το Σύνταγμα https://youtu.be/ehCl52gB8Cw Τα κέρδη...

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργία, τις μαζικές απεργιακές...