Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας.

Όλοι στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 9/8, 10:30.

 

 Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους του νομού, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας, έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 10:30.  Μέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το σωματείο ενάντια στις αναγκαστικές άδειες και την τρίμηνη διαθεσιμότητα που τους επέβαλε η εργοδοσία.

Ο Λαυρεντιάδης με τις πλάτες της κυβέρνησης, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, προχώρησε σε 109 απολύσεις, αγωνιζόμενων εργατών, έχει εξαπολύσει μπαράζ ποινικών διώξεων, προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των εργαζομένων που αρνούνται να γίνουν σύγχρονοι δούλοι.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που αξιοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή του αγώνα των εργαζομένων. Δίνοντας «αέρα» στην εργοδοσία να προχωρήσει στους αντεργατικούς της σχεδιασμούς. Αποδεικνύεται πλέον ότι η κυβέρνηση είναι ο καλύτερος συνεργός της εργοδοσίας στην επίθεση που εξαπολύει σε βάρος των εργατών.

 Απαιτούμε:

  •         Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων- ανάκληση όλων των απολύσεων.
  •         Απόσυρση όλων των μηνύσεων και ποινικών διώξεων εναντία σε συνάδελφους αγωνιστές, να μπουν στο αρχείο από τον Εισαγγελέα.
  •         Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.           Όχι στις ατομικές συμβάσεις, στις διαθεσιμότητες.
  •         Μόνιμη – σταθερή δουλειά για όλους.
  •         Η δημοτική αρχή και οι τοπικοί φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων απεργών και των οικογενειών τους.
  •         Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για την σωστή λειτουργία του εργοστασίου.

 

 

Καβάλα 8/8/2016

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...

Εργατική Πρωτομαγιά 2024 – Δυναμώνουμε τους αγώνες μας

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, συνολικά τον...